Kuressaare linnusFoto: Alar Truu
Inimesed
16. juuni 2017, 04:00

KUULSUS KUTSUB KÜLLA | Ivo Linna soovitab: kuhu minna Saaremaal? (2)

"Olen saarlane ja selle üle uhke!" ütleb Ivo Linna, kes on nüüd küll muhulane, aga kelle süda kuulub mõlemale saarele! Mis kohti soovitab Iff külastada?

Saaremaa muuseum

"Kõik võiksid külastada minu lapsepõlve mängumaad ehk Kuressaare lossi ," räägib Ivo. "Mu vanemad töötasid muuseumis, mistõttu veetsin seal palju aega. Siiani on säilinud selle kohaga soe, südamlik ja pisut müstiline side, sest see on väga põnev, salapärane ja armas koht."

Kuressaare linnus Foto: Alar Truu

Saaremaa muuseumi hoone rajati 14. sajandil ja rahvasuus kutsutakse seda Kuressaare lossiks.

Muhu saar

Ivo sõnul peab kindlasti külastama tema lemmiksaart: "Olen 23 aastat elanud Muhu saarel, sest Muhu pakub kõige paremat, mida üks saar oma elu ja iluga pakkuda saab. See on võimas! Uskumatult ilusa looduse ja heade inimestega koht!" Inimesi oli saarel 2010. aasta seisuga 1697.

Muhu saar Foto: Rauno Volmar

Kindlasti on seal turistile vaatamisväärsusi, aga Ivo soovitab nii: "Muhu saar ootab avastamist! Eelkõige just need paigad, millest tavaline turist midagi märkamata mööda kõnniks."

Ivo on laulnud, et ei, aeg ei peatu, ei, ei, kuid Muhu saart iseloomustab ta just vastupidi. "Seal on eriline energia, teistmoodi hingamine, aeg liigub seal teisiti. Seal aeg peatub!"

Sõrve säär

Kindlasti minge Sõrve sääre tippu, vastremonditud tuletorni vaatama ja tasub kiigata ka militaarmuuseumi. Seal saab näha vanaaegseid sõjajälgi," soovitab Ivo. "Saaremaa on ilusa loodusega, mis jääb sulle hinge helisema kogu eluks!"