Foto: Foto: pintslijakohvriga.ee
Blogid
8. juuni 2017, 11:22

Mis on dekupaaž ja kuidas seda teha?

Brette meisterdamise ja isetegemiseblogist Pintsli ja Kohvriga tutvustab dekupaažitehnikat ning jagab nippe, kuidas sellega kodu kaunistada. 

Pakkisin ühel soojal öhtul oma värvipotsikud, šabloonid-pintslid kokku ning söitsime möneks tunniks suvilasse. Panin maha vaiba ja hakkasin lihtsalt midagi tegema. Näiteks proovisin esimest korda dekupaaźi tehnikat. No see on nii lihtne ja äge, et ilmselt olen mina ka nüüd üks neist, kes köike salvrätikutehnikas kaunistab.

fullsizeoutput_1ca4fullsizeoutput_1ca7fullsizeoutput_1ca9

Dekupaaź

Valmis sai 4 erinevat sildikest, mis piltide tegemise ajal olid veel veidi poolikud ja nöörideta, kuid nüüdseks on nad kenasti valmis. Leidsin Magasinist toredad salfakad (vaata kui armsad need flamingodega on!!), kus pakis oli 20tk ja hinnaks köigest 1€. Dekupaaźi liim maksis 6€ ja selle sain bürootarvete poest. Kirjadega šabloonid ostsin kaks aastat tagasi California reisilt, seega neid kahjuks Eestis saadaval ei ole. 

Värvid on nagu ikka kriidikad- Jeanne d’Arc Vintage Matte Mööblisahvrist ja Annie Sloani pott sai kunagi ammu internetist tellitud. Puidu korjasin tegelikult üles prügikasti körvalt, ilmselgelt ühe mehe praht on teise mehe kuld.

Veidi dekupaaźist lähemalt. Nagu ma enne juba kirjutasin, siis see on töesti imelihtne. Vaja on osta vaid liimi, pintslit ja toreda teksti-pildiga salvrätikuid.

  1. Koorid salvrätiku paljaks (üldiselt on ühes 3 kihti paberit).
  2. Asetad ühe salvrätiku dekoreeritavale pinnale.
  3. Kannad salvrätiku peale liimi ja ta kinnitub koheselt pinnale.
  4. Lased kuivada ja voilá!
  5. Valmis!!
fullsizeoutput_1cacfullsizeoutput_1cabfullsizeoutput_1caafullsizeoutput_1cad

Kuidas on sinu kogemused salvrätikutehnikaga? 

PS! Kui Sul tekkis küsimusi, siis vöid vabalt kirjutada mulle otse näiteks Facebooki Pintsli ja kohvriga vöi kommentaaridesse.

Vaata blogi lähemalt SIIT.