Foto: VIDA PRESS
Tehnika
6. juuni 2017, 09:00

Uuring: ütle mulle, mis marki auto sul on, ja ma ütlen, kas oled liiklushuligaan (7)

Soomes läbi viidud küsitlusest selgub, et juhi liikluskäitumine sõltub mõnevõrra sellest, mis auto roolis ta istub. Uuringu põhjal eiravad sagedamini liikluseeskirju BMW ja Mercedes-Benzi juhid, pühakud istuvad aga Volvo, Nissani või Fordi roolis.

Eestiski nimetatakse vanade "bemmide" omanikke tihti rullnokkadeks ning "mersudele" omistatakse penskariauto staatust. Soome EasyPark’i korraldatud autojuhtide liiklemisharjumuste uuringust selgub, et vähemalt osaliselt on müüdil tõepõhi all: BMW ja Mercedese juhid rikuvad liikluseeskirju kõige räigemalt.

EasyPark pakub Soomes mobiilse parkimise teenust. Nende hiljutine uuring autode sõidu ja parkimise kohta paljastab, et kõige hullemad sigatsejad on BMW ja Mercedese juhid. Mõnevõrra üllatuslikult on "pahade poiste" esikolmikusse jõudnud ka Škoda juhid.

Uuringus osales 1008 autojuhti Soomest, kellest 516 olid naised ja ülejäänud mehed. Küsitlus viidi läbi anonüümselt, seega oli autojuhtidel lihtsam ausalt oma liiklusharjumuste kohta vastata.

Mida tunnistasid uuringu käigus autojuhid tahtlikult valesti parkimise kohta, millise margi omanikud enim meelega väärparkisid, kes ja kui palju parkimis- ja liiklustrahve said, kuivõrd sõltus see näitaja juhi vanusest ning milliste autode juhte võiks "pühakuteks" pidada, loe edasi Acceleristast.