Foto: Accelerista
Tehnika
5. juuni 2017, 09:08

Uus Volvo XC60: moodne, modernne ja miljonit väärt!

Volvo XC60 linnamaastur, mis 9 aasta eest ilmavalgust nägi, moodustab Rootsi autotootja mudelite kogumüügist pea kolmandiku ja selle müügiarvud küündivad globaalsel skaalal ligi miljoni ühikuni.

Tänu harvaesinevalt suurtele allahindlustele läheb XC60 ka 2017. aastal endiselt üle Euroopa kaubaks nii mis mühiseb.

Siiski oli aeg küps mudeliuuenduseks ja nii esitleski Volvo märtsikuisel Genfi autonäitusel XC60 järeltulijat, mis põhineb margi uuel skaleeritaval platvormil SPA.

Nagu arvata oligi, vaatas näitusestendilt uudistajatele vastu väike XC90 ja arvestades viimase vastuvõttu ning hinnanguid mõned aastad varem, sai juba ainuüksi selle põhjal uudismudelile suurt tulevikku ennustada.

Peale põgusat Barcelonas ja selle ümbruses tehtud proovisõitu julgen ennustada, et miljon müüdud uut XC60 täitub seekord märksa kiiremini – ehk juba 4-5 aastaga?

Nägus ja pilkupüüdev masin

XC60 külgvaates on disainerid säilitanud eelmise põlvkonna (igati eduka) masina visuaali, samuti tunduvad proportsioonid esmapilgul olema eelkäijaga päris sarnased.

Tehnilistesse andmetesse sukeldudes selgub, et uus mudel on vanast siiski ca 4 sentimeetrit pikem ja üle 5 cm madalam. Eest- ja tagantvaates aga eelkäijat ära ei tunne.

Turundusgurude sünnitise – "Thori vasara" nimeliste päevatulede "varreosa" pikendati XC60 puhul iluvõreni ja kaitseraua ning ülejäänud paneelide koosmõjul tundub, nagu oleks terve esiosa ühest tükist välja tahutud.

Tagaosa sai samuti täiesti uue disaini. Iseloomulikud “puusad” on loomulikult alles, aga lisaks neid kontuurina rõhutavale tuledejoonele pöörati üks osa tagalaternatest numbrimärgi suunas, kopeerides pea äravahetamiseni V90-l nähtut.

Üldmuljelt on uus Volvo XC60 kahtlemata nägus auto, mis püüab möödujate pilke ja sunnib enesele veel pikalt järele vaatama.

Miks on XC60 Skandinaavia disain selle parimal kujul, millised on jõuallikad, kuidas D5 on puhta naudingu allikas, kui vaikne ja stabiilne auto on, millised on proovisõidu muljed ja uued turvalisuse seaded, loe edasi Acceleristast.