Foto: Tootja
Tehnika
2. juuni 2017, 09:04

Kaheksas seeria tuleb! BMW esitles luksuskupee prototüüpi. Mõeldud vaid meestele!?

Vahetult enne Concorso d’Eleganza Villa d’Este maailmakuulsat autode iludusvõistlust lõi BMW lauda trumpässa: kaheksanda seeria ideeauto. Luksuskupee prototüüp annab aimu, milline hakkab välja nägema lähitulevikus tootmisse jõudev kaheksas seeria. Hüüdlause "Gentleman’s Racer" reklaamklipis väljendab tootja ambitsiooni luua auto tõelistele meestele.

Mõni aeg tagasi tuli BMW tehasest uudis kuuenda seeria kupee tootmise lõpetamisest. Baieri autotehas täidab veel mõnda aega sisseantud tellimusi ning seejärel seadistatakse Münchenis asuv Dingolfingi tootmisliin ümber kaheksanda seeria tootmiseks.

Klassikaliselt kaunis kujustus ja võib-olla V12

Väljanägemiselt on BMW kaheksanda ideeauto efektne: kaheukseline kupee on disainitud agressiivseks, meenutades päris mitmes aspektis i8 hübriidajamiga sportautot.

Pikk kapott, detailselt viimistletud ja kroomitud radiaatorivõre, sügavalt volditud kerepaneelid annavad nõutud jõulisuse, samas järgib välisdisain tervikuna klassikalist kupeetraditsiooni. Kabiinis vaatab vastu minimalistlik luksus, mida samuti oleme näinud i8-l ning osaliselt ka seitsmendal ja viiendal seerial.

Mootorikatte alla BMW insenerid kellelgi piiluda veel ei luba, väidetavalt tuksub seal 6,6-liitrine V12 mootor. Seeriamudelil võetakse tõenäoliselt kasutusse kuuesilindrilised kahe turboga ridamootorid, jõulisematel variantidel võib-olla ka 4,4-liitrine V8 ja nimetatud 6,6-liitrine V12.

Milline on BMW nägemus ja ettekujutus uuest noobelsportlasest, mis võib olla kaheksanda seeria luksuskupee tagasitoomise põhjuseks ja miks naistele selle bemari reklaamklipp kohe üldse ei meeldi, seda loe Acceleristast.