Foto: Renault Sport
Tehnika
29. mai 2017, 09:08

Ah, magus unistus! Renault Mégane R.S. näitas end korraks Monaco Grand Prix’l

Renault Mégane, naksakas väike-keskklassi sõiduauto, on võitnud paljude südame. Mégane R.S. on selle mudeli Crème de la Crème, auto, mida pikisilmi oodatud. Monacos näitaski ihaldatud tulikuumpära end esimest korda avalikkusele.

Uus Mégane R.S. ilmus vaatajate ette kuulsal Monaco Grand Prix’l, roolis Renault’ vormel 1 piloot Nico Hülkenberg. Mudeli ultrasportlik välimus on silmnähtavalt mõjutatud Renault Spordi uuest disainikontseptsioonist.

"Me poleks leidnud paremat momenti uue Mégane R.S.-i rahva ette toomiseks kui 40 aastat pärast Renault sisenemist vormel 1 sarja," ütles Renault Sport Carsi tegevdirektor Patrice Ratti.

See ei olnud Nico Hülkenbergile esimene kord uue Mégane R.S.-iga sõita. Ta rääkis, et testis uut Mégane R.S.-i juba siis, kui mudel polnud veel päriselt valmis.

"Mis mulle selle juures enim meeldib?" küsis Hülkenberg "Muidugi kerekuju! Renault Sport on teinud tugevat tööd ka tulemusnäitajate parandamise nimel. Hea tunne oli sõita täna selle autoga legendaarsel Monaco tänavarajal."

Alates algupärase Mégane R.S.-i lansseerimisest 2004. aastal on Renault' eesmärk selle mudeliga olnud mootorispordi vaimustuse jagamine ja võidusõidutehnoloogiate kättesaadavaks tegemine kõigile soovijaile.

Ka uue Mégane R.S.-i loomisel on Renault Spordi insenerid kasutanud ära F1-st pärit tehnoloogiaid, et muuta mudeli aerodünaamika, teelpüsimine ja saavutusvõimekus tõeliselt heaks.

Uue Mégane R.S.-i esimene ametlik esitlus toimub Saksamaal Frankfurdi autonäitusel 12. septembril, müügile jõuab auto  2018. aasta esimeses kvartalis nii manuaal- kui ka automaatkäigukastiga.

Renault Mégane'i teemal loe lisaks veel Acceleristast.