Foto: VIDA PRESS
Tehnika
22. mai 2017, 11:50

Google arendab tehisintellekti – mis avaldab muljet ja ajab hirmu nahka (1)

Google pidas läinud nädalal maha arenduskonverentsi "Google I/O 2017", kus kergitas veidike loori oma tulevastelt tehnikaimedelt, vahendas Independent. Näiteks tegutseb tehnoloogiahiid selles suunas, et muuta kaamera otsingumootoriks.

Konverentsil näidatu oli kahtlemata muljetavaldav, aga üks demonstratsioonidest sealjuures ka omajagu hirmuäratav. Google Lens annab ettevõttele parema ülevaate meie eludest, kui seda seni on saavutatud.

Lens kasutab masinõpet, tuvastamaks läbi su telefoni kaamera erinevaid päriselu-objekte. See on aga alles algus. Lens suudab kõike nähtavat ka analüüsida, mõista konteksti, saada aru, kus sa oled ja mõelda välja, mida sa teha tahad.

Nagu konverentsil näidati, suudab Lens optika abil tuvastada trükimärke. Nii oskab Lens lugeda WiFi ruuterilt välja kasutajanime ja parooli ja su telefoni silmapilkselt internetiga ühendada.

Ka võib see GPS-i kasutades saada aru, kuhu sa lõunale plaanid minna ning kuvada restoranide arvustusi ja muid detaile. Vaja on ainult kaamera õigesse suunda seada.

Google'i tegevjuhi Sundar Pichai sõnul kavatseb ettevõte kasutada masinõpet, et parendada kõike, mida teeb.

Lens lisandub nii Google Photos'ile kui Assistant'ile.  

Google says Lens is coming to both Photos and Assistant. Esimene neist kasutab masinõppimist selleks, et analüüsida pilte põhjalikumalt kui kunagi varem. Lisaks sellele, et pilte töödeldakse ja neil olevad inimesed tuntakse ära, laseb programm sul saata õigeid fotosid õigetele inimestele ja kutsub su kontakte üles saatma pilte sinust.

Google muudab tasapisi kaamerat otsingumootoriks. Firma tulevikunägemus on imeline, aga tuleb karta, et kogu sel mugavusel on eeskätt privaatsuse vallas kaunis kõrge hind.