Foto: Accelerista
Tehnika
26. aprill 2017, 09:18

Budõlinid pereauto otsingul: Renault Kadjar, Alekseile sobib, Ilona kahtleb

Ilona, Aleksei ja nende kaks last moodustavad täiesti tavalise Eesti pere. Igapäevaselt on sõitmist palju ning kui pere koos, tahaks ka kaugemale rännata. Üks uus auto kuluks hädasti ära, aga milline? Kas linnamaastur Renault Kadjar võiks olla see ainus ja õige? Ilona pidas nädal aega sõidupäevikut.

11.04

Sõitsime koos Alekseiga ABC Motorsisse, Renault Kadjariga kohtuma. Nädal aega linnamaasturiga ringivuramist pani Alekseil ette näo särama.

Tumesinine voolujooneline prantslane juba ootas meid. Nüüd korralik instruktaaž ja peamised nupud selgeks: ma ei jõua ära imestada seda pulti, tänu millele auto uksed lukust avanevad, peeglid lahti rulluvad ja mootor tööle nõustub hakkama.

Mootor on Kadjaril 1,2-liitrine bensiinimootor, mille juurde käib automaatkast. Avastanud tuttava ECO nupu, lülitab Aleksei selle kohe sisse, et meie nädalane tutvus Kadjariga ikka loodussäästlikum oleks.

Esmapilgul on autos kõvasti ruumi. Eesistmetel võib end välja sirutada, tagaistme kohta saame hinnangu, kui lapsed sinna prantsatavad.

Sõidan truult meie praeguse autoga Alekseil sabas, vaadates, kuidas ta tee servast tee serva vajub – ilmselgelt mängib ta nuppudega! Alekseile teeb vist tohutut piina minusuguse algaja autojuhi eessõitja olla, aga kodu juurde jõudes on nägu muhe, sest talle meeldib see 2017. aasta kaunitar!

Tütar tuleb koolist ja noogutab rahulolevalt, kohe alguses lepime kokku, et auto on lahe: Kadjar on kõrgem sõiduautost ja sellesse ronimine mugav.

Aleksei ja Malena paarivad oma telefonid sinihamba kaudu auto infolustiga ja pilgutavad sealjuures vandeseltslaslikult teineteisele silma: ei mingeid kõrvalisi tegevusi roolis, aga kõned kõnelemata ega muusika kuulamata ei jää.

Õhtupoole tuiskab Aleksei linna kohtumisele ning jutustab tagasi jõudes lõbusast vahejuhtumist. Seistes esimesena valgusfoori taga, lülitus Kadjari mootor tänu stopp-start süsteemile viksilt välja. Roheline tuli. Ei miskit, Kadjar magab!

Aleksei lülitas nuppu, avas uksi, otsustas, et on mingi elektroonikajama ning lükkas sisse avariituled – kui masin taas urisema hakkas ja paigalt võttis. Väike adrenaliinilaks igal juhul!

Millised on Budõlinite edasised kogemused võimaliku uue pereauto testimisest, mida arvata parkimisseadmest, auto massist, mootorist ja janust, jalaruumist, panipaikadest, tempomaadist, vedrustusest ja kõigest muust, loe edasi Acceleristast.