Foto: Tootja
Tehnika
25. aprill 2017, 08:57

Hea uudis särtsufännidele: uus Volkswagen e-Golf on nüüd ka Eestis saadaval

Uuenenud seitsmenda generatsiooni Volkswagen Golf jõuab Eestisse nüüd ka elektriversioonis. Võrreldes eelkäijaga pakub täiselektrilise ajamiga e-Golf suuremat võimsust, pikemat sõiduulatust ja paremat standardvarustust. Emissioonivaba mudeli hinnad algavad 39 686 eurost.

E-Golfil on uus liitium-ioonaku, mille energiamahutavust on suurendatud 24,2 kWh pealt 35,8 kWh-ni. NEDC-tsükli kohaselt suudab e-Golf nüüd ühe akulaadimisega läbida kuni 300 kilomeetrit. See suurendab auto tegevusraadiust eelkäijaga võrreldes olenevalt sõidustiilist ja kasutusest kuni 50% võrra.

Elektriajami võimsuseks on nüüd 100 kW/136 HJ, mis on 15 kW/20 HJ rohkem kui eelmisel mudelil. Kompaktne neljaukseline auto kiirendab sajakilomeetrise tunnikiiruseni 9,6 sekundiga.

E-Golfil on valikuline uuenduslik soojendussüsteem, mis muudab auto säästlikumaks ja seega suurendab ka sõiduulatust. Energiatõhusatelt hoonetelt tuttav soojuspumba põhimõte soojendab sõiduki reisijateruumi, kasutades ümbritsevat õhku ja jõuallika komponentidest eralduvat soojust.

Lisaks saavad kõik kliendid standardvarustuses rohkem funktsioone, sealhulgas lähiümbruse jälgimissüsteem koos linnaliikluse hädapidurdusfunktsiooni ja uue jalakäijate jälgimise süsteemiga, multifunktsionaalne nahkrool ja 9,2-tolline viipejuhtimisega Discover Pro teabe- ja meelelahutussüsteem.

Sarnaselt kõikidele teistele Volkswageni elektrimudelitele on Car-Net e-Remote rakenduse abil võimalik mugavalt auto erinevaid funktsioone kasutada.

Nutitelefoni või tahvelarvutiga saab kliimaseadet või laadimist tööle panna või välja lülitada, ning vaadata auto viimast parkimiskohta kaardil. Väliselt on uuendatud e-Golfil muudetud esi- ja tagaosa koos uute leed-esi- ja tagatuledega.