Uudised
7. aprill 2017, 11:54

Sisustusmess Interjöör 2017 tuleb taas

21.-23. aprillini toimub Eesti Näituste messikeskuses juba 20. sisustusmess Interjöör, 25. aiandusmess ning 6. kinnisvaramess. 

Eelmisel aastal alguse saanud ning suurt poolehoidu võitnud Disainilaat tuleb täies hiilguses ka see aasta. B-Halli kaks korrust muutub messi ajaks kui ajutiseks disaini,- käsitöö- ning loomelaadaks. 

Esindatud on paljud Eestimaised ning ka mõningad välismaised tootjaid ja disainerid, kes tutvustavad oma loomingut. Lisaks oma ala professionaalidele on Disainilaadal näha ka palju isetegijaid, kelle stendidel saate tutvuda kodumaise loomega: seebid, ehted, mängud, mööbel, disainelemendid jpm.

Aiandusmessil saab jälgida põnevat floristika õppuri võistlust International Student Florist Cup 2017, kus osalevad Soome, Norra, Läti, Venemaa ning Eesti floristid.

Külastajaid ootab ees üheksa erineva kinnisvaraettevõtte pakkumised, nõuandlad, uusarendused ja palju muud.

Muidugi on ka see aasta külastajatel võimalus saada osa erinevatest esitlustest, tootetutvustustest, seminaridest ning külastada ka tasuta nõuandlaid.

Mess on avatud:
Reedel, 21.04 kell 11.00 – 18.00
Laupäeval, 22.04 kell 10.00 – 18.00 
Pühapäeval, 23.04 kell 10.00 – 16.00

Täpsem info:

www.sisustusmess.ee

www.aiandusmess.ee 

www.disainilaat.ee 

Sisustusmessil on kohal ka Vivendi Koolituskeskus, kes on kokku pannud ka paar head nippi, kuidas koduses keskkonnas paberit ära kasutada:

Äraviskamisele kuuluvast raamatust tops „Lilleõis“ pliiatsite, söögiriistade või muu tarbeks!

  1. Võta vana kasutu raamat. Pole oluline, kas raamat on pehmete või kõvade kaantega.
  2. Jaota raamatu sisu nii mitmeks võrdseks osaks, kui mitut jaotust topsile soovid. Pehmete kaantega raamatu puhul kaasa raamatukaaned sisulehtede hulka, kõvade kaantega raamatu puhul liimi kaaned omavahel selgapidi kokku.
  3. Järgmiseks võta üks jaotus lehti ning keera need rulli välimise servaga lehtede köitekoha juurde. Kui lehed on kumeraks keeratud, pane nende servale liimi ning vajuta need tihedalt köitekoha juures kõrvalasuvat lehte. Soovitan kasutada kiiresti kuivavat liimi, sobib ka pulgaliim.
  4. Toimi sarnaselt kõigi jaotustega. Püüa leida optimaalne jaotuste arv vastavalt raamatu paksusele, kuna liiga vähe jaotusi hakkab tööd liialt lahti venitama ning liiga palju jaotusi muudab liimimise keeruliseks ja augud liiga kitsasteks.
  5. Kui „lilleõis“ liimitud raamatulehtedest on valmis, võta paksem kartong või papitükk ning asetades topsi papitükile, tee pliiatsiga piirjooned ning lõika papist välja topsi põhi.
  6. Tee topsi põhjaservad liimiga kokku ning aseta põhjale.
  7. Viimistle tops vastavalt oma äranägemise järgi – värvi, kata paberiga või jäta sellisena nagu see on J Topsi võib ka üle lakkida mõne veekindla lakiga, et seda oleks hiljem lihtsam tolmust ja määrdumisest puhastada.

Kasututest pappkastidest kasulikud korvid!

  1. Võta suvaline pappkast ning lõika selle küljed sobiva kõrgusega. Korvi tegemiseks sobib ka papitükk, millel mõõda ära igast servast küljed ning joonista põhi.
  2. Lõika kõik küljed võrdse laiusega ribadeks alustades korvi ülemisest äärest kuni alla põhjani. Ei soovita liiga kitsaid ribasid, kuna siis jääb korv nõrk ning edasine töö saab olema raskem. Papitüki puhul toimi külgedega samamoodi, kuid lõika ära kõik neli üleliigseks jäävat nurka ning murra küljed üles.
  3. Põhja liimi endale meelepärane paber/tapeet/kangas või jäta esialgu viimistlemata, kui soovid hiljem korvile hoopis kangast sisukoti lisada.
  4. Võta pabernöör, lõng või pael ning kinnita selle algus ühte nurka põhja all või seo sõlme ümber esimese küljeriba või -posti. Edasi punu nöör küljepostide vahel sik-sakitades karbi külgedeks. Võid kasutada ka kahte erinevat nööri ning neid siis kordamööda sisse-välja tõstes teha kirju karp. Võid kasutada ka paljusid teisi punumistehnikaid, mida vitstest korvipunumisel kasutatakse.
  5. Viimistle karbi põhi ka väljastpoolt meelepärase materjaliga. Korvi võib ka üle lakkida mõne veekindla lakiga, et seda oleks hiljem lihtsam tolmust ja määrdumisest puhastada.