Foto: Stanislav Moškov
Tehnika
28. märts 2017, 11:49

ÄRA MAHA MAGA: tuhanded mobiil-ID sertifikaadid muutuvad kehtetuks (8)

Laupäevast muutuvad tuhanded SIM-kaardiga seotud mobiil-ID sertifikaadid kehtetuks, kuna politsei- ja piirivalveameti otsusel minnakse üle tugevama turvalisusega lahendusele. SK ID Solutionsi andmetel on tänase seisuga mobiil-ID sertifikaat uuendamata rohkem kui 4000 inimesel.

Muudatus puudutab neid kasutajaid, kes võtsid endale mobiilioperaatori juurest mobiil-ID SIM-kaardi enne 2015. aastat ja taotlesid sellele sertifikaadid 2014. aasta jooksul. PPA teatel tühistatakse viimased turvalisuskaalutlustel.

Mobiil-ID kasutaja saab mobiilioperaatori juurest võtta uue ja turvalisema mobiil-ID SIM-kaardi ning taotleda sellele uued sertifikaadid, mis kehtivad viis aastat. Kõik mobiil-ID kasutajad, keda ootab ees sertifikaatide kehtetuks tunnistamine, saavad enda mobiilioperaatorilt teavitusega SMS-sõnumi.

Näiteks Tele2 klientidest olid tänaseks mobiil-ID jaoks sobiliku SIM-kaardi ümber vahetanud umbes pooled. Operaator rõhutas, et kindlasti ei tasu vahetust jätta viimasele minutile: kogemused näitavad, et hiliseid ärkajaid on palju ning reedel võib protsess võtta kauem aega.