Foto: Toyota
Tehnika
9. märts 2017, 09:10

Toyota tõi Genfi autonäitusel parketile värske Yarise ja Yaris GRMN-kuumpära

Toyota esitleb Genfis uut Yarist ja selle võimekamat lähisugulast Yaris GRMNi. Yarise menuloo jätku on oodata mudeli uue kujundusega, juhitavuse ja ohutuse parandamisega ning ülisäästliku 1,5-liitrise bensiinimootori kasutuselevõtuga.

90 miljonit eurot maksvas värskenduses, mis on palju laiaulatuslikum kui tavapärane mudeliuuendus, võetakse kasutusele üle 900 uue komponendi, et täiustada auto disaini, dünaamilisi sõiduomadusi ja ohutust.

VÄLISKUJUNDUS Auto ümberkujundatud esiosas torkab silma uus eesmine põrkeraud, mis loob katamaraani kuju. Selle jooned kulgevad uutest esituledest allapoole, ääristades laia trapetsikujulist iluvõret. Selle tulemusena tekib selgem kolmemõõtmeline efekt ja loob mulje laiemast kindlamast hoiakust.

Uue kujundusega esiosas olevad tuled loovad uue valgustusstiili, mis väljendab enesekindlust ja isikupära. Kui varustusse kuuluvad LED-päevatuled, loovad need ribatuled ümber põhitule kaheharulise raami, mis läheb sujuvalt üle üheks jooneks.

Tagaosas on nüüdsest jõulisem keskkoht, mille loob tagaluugi uus kujundus; see rõhutab veelgi horisontaalsust uute tagumiste kobartulede abil, mis ulatuvad tagatiibadelt luugi peale.

Olenevalt varustustasemest kuuluvad tagatulede juurde ribatuledega LED-stopp- ja tagatuled, mis tõendavad uue Yarise esmaklassilist kvaliteeti ning esitlevad sarnaselt esituledega isikupärast valgustusstiili.

Ka auto tagaosas on loodud katamaraani kuju uue kujundusega põrkeraua abil, mis harmoneerub täiuslikult tagaluugi joontega, tuues esile madala raskuskeskme ja laia hoiaku.

Millised on salong, istmed, värvivalikud, hübriidajam, 1,5-liitrine bensiinimootor ja turvapakett ning mida kujutab endast kuumpära Yaris GRMN oma ülelaadurmootoriga, seda loe edasi Acceleristast.