Foto: erakogu
Mitmesugust
23. veebruar 2017, 11:44

7 põnevat ideed, mida Eesti Vabariigi aastapäeval ette võtta!

Vabariigi aastapäev on oluline meie kõigi jaoks, ent mida teha, et rahvuspüha oleks midagi enamat, kui lihtsalt vaba päev? Siin on mõned soovitused toredaks ajaveetmiseks nii kodus kui ka väljas!

#1 Alusta päeva varakult ja mine koos pere või sõpradega päikesetõusu ajal vaatama riigilipu heiskamist. NB! Et Vabariigi aastapäeva alustamine sinimustvalge lipu heiskamisega on aastatega inimestele nii südamelähedaseks muutunud, et ei mahu enam Toompea lossi hoovi ära - seetõttu toimub 24. veebruaril kell 7.33 riigilipu heiskamise tseremoonia Toompeal Kuberneri aias.

#2 Jälgi aastapäevale pühendatud paraadi, mis saab alguse kell 12.00. Paraadist võtab osa üle tuhande osaleja ja üle saja ühiku tehnikat, kokku osaleb paraadil 41 lippu, 5 kompaniid, 4 patareid, 22 rühma ja 3 orkestrit: lisaks kaitseväe ning politsei- ja piirivalveameti orkestritele võtab paraadist osa Ameerika Ühendriikide õhuväe orkester.

#3 Võta ette mõnus rabamatk! Kui soovid massidest eemale hoida ja eelistad pidupäeva tagasihoidlikumalt tähistada, siis võta perega ette matk rabasse. Usu - raba võlub sind talviti hoopis teisiti ja erilisemalt ning õigesti valitud riietusega juba külm ei hakka! Paki kaasa soe tee ning piknikukorv.

#4 Korralda kodus pidulik õhtusöök perele ja/või sõpradele ning kata laud eestimaise toiduga!

#5 Korralda lauamängude õhtu – Ka Eesti teemal on mitmeid põnevaid lauamänge, näiteks "Eestimaa mäng", "Riigimehed", "Minu Eesti" või Muinas-Eesti seiklusmäng "Mees, kes teadis ussisõnu". Valikuid on mitmeid!

#6 Võta ette Eesti filmiklassika maraton: "Mehed ei nuta", "Viimne reliikvia", "Kevade", "Don Juan Tallinnas", "Lindprii", "Siin me oleme!", "Naerata ometi", "Õnnelind flamingo" ja nimekiri võib lõputult jätkuda...

#7 Või mine kinno! Hetkel on kinokavas kaks uut Eesti filmi "Sangarid" ja "November".

Foto: erakogu