Toote joonis Apple'i patenditaotluses.Foto: USA patendi- ja kaubamärgiamet
Tehnika
2. veebruar 2017, 11:07

Apple võttis patendi ootamatule seadmele

Apple on aastaid ratsutanud iPhone'i edu laineharjal, aga kui ettevõte tahab ka edaspidi tehnikavaldkonna üha tihenevas konkurentsis püsida, siis vajatakse kindlasti uut ja innovatiivset toodet, kirjutab Thrillist. Võib-olla saavad uueks võidupiletiks väidetavalt koos Carl Zeissiga arendatavad nutiprillid. Aga selgub, et olemas on ka tagavaraplaan: Apple on võtnud patendi omaenda aurustajale (vaporizer) ehk e-sigareti põhiosale. 

Digital Trendsi andmetel andis Steve Jobsi loodud tehnoloogiagigant juba mullu juunis sisse patenditaotluse kõrgtehnoloogilisele aurustajale. See peaks lahendama suure probleemi, millega on hädas praegused populaarsed e-sigaretid ehk suurendama aurustamise taset nii, et rohkem vedelikku muudetakse auruks ja vähem läheb kaotsi jahutamisele.

Patenditaotluses pole kirjas, millist ainet tootes aurustatakse, aga arvestades kui paljud USA osariigid on juba legaliseerinud lõõgastuskanepi, siis pole võimatu, et ka Apple kavatseb lüüa kaasa nii-öelda rohelises revolutsioonis.

Muidugi on patenditaotluste esitamine selliste suurte ettevõtete puhul tavaline ja pole mingit garantiid, et need mingil kujul üldse kunagi turule tulevad. Ka pole teada, mis üldse suitsetamist asendavast veipimisest saab. Aga e-sigaretiga varustatud nutitelefon oleks kindlasti seade, millist me pole enne näinud. Kas olete valmis tooteks nimega iPhone 8 Plus Vape?