Foto: Tootja
Tehnika
17. jaanuar 2017, 09:09

See auto paneb täiega hullu: võimas sportsedaan Kia Stinger lööb kaardid laual laksuga segi

Tavaliselt Ameerika autotootjate domineeritaval Detroidi autonäitusel röövis Kia Motors America (KMA) tänavu rambivalguse, esitledes tervele maailmale täiesti uut sportautot, Kia Stingerit.

Kia Stinger on viiekohaline laugpära-sportsedaan, mis valmistub ümber defineerima hetkel Euroopa autotootjate valitsuse all olevat segmenti. Ettevõtte ajaloos kõige võimekam seeriatootmissõiduk tuleb müügile mitme mootori- ja käigukastivalikuga ja luksusliku sisuga.

Ameerika Ühendriikides peaks auto müügile tulema veel selle aasta jooksul. Hinnainfo saabub auto lansseerimise eel.

Äratuntavalt GT-ideeauto edasiarenduse, Kia Stingeri disaini eest vastutas legendaarne disainijuht Peter Schreyer ning tema disainerite meeskond Frankfurtis. Sõidutunnetuse ja juhitavuse arendusega tegeles Albert Biermann, Kia sõidutestimise ja sportlike sõidukite arenduse juht koos inseneridega Koreas ning Saksamaal, Nürburgringi võidusõidurajal.

Kuidas sündis julge disainiga läbi aegade võimsaim Kia, mismoodi auto oma sõitjaid poputab, millised on auto gabariidid, jõuallikad, veoskeemid, edevad nüansid, mugavus- ja turvatehnoloogia ning infolustiväli, seda loe edasi Acceleristast.