Foto: Foto: pintslijakohvriga.wordpress.com
Blogid
20. detsember 2016, 10:18

BLOGI! Loetud päevad jõuludeni: tee ise toredad kingid

Kõige paremad kingid tulevad südamest. Blogi Pintsli ja kohvriga pani kirja ägedad ideed, mille valmistamiseks vajad hoolt, armastust ja lihtsaid koostisosi. Vaata lisa!

Sel aastal otsustasime emaga, et jöulukingitusi poest ei osta, vaid teeme ise vöi soetame need taaskasutuspoodidest.

Idee sündis augustis, kui suve algul istutatud maitsetaimed ja ürdid ära hakkasid vajuma. Korjasime need koos vennaga kokku ja panime kuivama. Mötlesin ja mötlesin, et mida nendega siis nüüd peale hakata… Ja välja mötlesin! Sel aastal saavad köik meie söbrad ja pereliikmed jõuludeks suure armastuse ja hoolega valminud käsitöötooted. Ürtide korjamisest saad lugeda SIIT.

Sojaküünlaid tegin juba eelmisel aastal, aga sel aastal täiustasin neid veidi ja jäin ise väga rahule.

dsc_0398
dsc_0416dsc_0360dsc_0387dsc_0394dsc_0412dsc_0420

Kujundus: kujundasin ja mötlesin köik asjad ise välja. Köik minu kleepsud on tellitud veebist www.minuprint.ee. Nendega on nii lihtne suhelda ja nad möistsid mu segaseid soove täielikult! 

Külma ilma tee: piparmünt ja aroonia. Arooniat kuivatasin toidukuivatis umbes 18 tundi (mhmh, mul ei ole köige vingem masin, aga pika peale saab asja. Sama asja saad teha madalal kuumusel ahju kasutades). Löikasin köik marjad pooleks, et sisse hallitus ei pääseks.

Saialille tee: kuivatatud saialille öied. Minu mamma öpetas, et saialille öisi tuleb korjata päikselise ilmaga, sest siis jäävad köik head raviomadused öie sisse. Meie saialilled on korjatud ilusa ilmaga.

Pannkoogimoos: Minu ema tehtud maailma parim pannkoogi moos. Koostis: mamma vaarikad, natuke suhkrut, törts kangemat, näpuotsaga vürtsi ja kuhjaga armastust. Peale nii hea saagiga suve, on moosipurke kodus kindlasti palju- seega, ja siit ka idee: kingi jöuludeks moosi! Erinevaid lusikaid jahtisin taga mööda teise ringi poode. Mul on nüüd üsna muljetavaldav lusikakollektsioon.

Saaremaine ürdisegu: Himaalaja roosa sool, küüslauk, petersell, rosmariin, minu ja Berdi korjatud kukeseened ja kuivatatud küüslauk. Küüslaugu löikasin öhukesteks laastudeks ja kuivatasin toidukuivatis (saad ka ahjus). Sool sobib super hästi lihaga toitudele. Me oleme seda kasutanud näiteks pastaroa valmistamisel. Veskid on soetatud Tiger’i poest, see oli sel hetkel soodsaim ja tegelikult ka ainuke variant.

Sojaküünlad: klaasid on ostetud Magazinist, 6 tk maksis 1 euro. Kahjuks ma neid seal enam näinud pole. Sojavaha ja küülnatahid on tellitud hobipunkti kodulehelt. Katsetasin ka puittahiga küünlaid teha. Tulid täitsa okeid, aga põlesid väikese leegiga. Ilmselt polnud köige kvaliteetsemad tahid (need tellisin Hiinast).

Tegin ka kaardikese fotodega, kuidas protsess ürtidega välja nägi. Minu Print  viis ka selle plaani ellu.

www.pintslijakohvriga.wordpress.com.jpg

Loodan, et leidsid inspiratsiooni. Kui soovid midagi täpsemalt teada, siis küsi!

Brette blogi leiad SIIT