Foto: Foto: sannasdisain.ee
Blogid
9. detsember 2016, 07:26

BLOGI! Ammuta inspiratsiooni jõulukaunistusteks

Sanna, blogist Sannas disain, jagab meiega enda jõuludekoratsioone, et saaksid ammutada ideid, kuidas kuusk ja tuba kauniks võluda. 

Teine advent möödus linnulennul. Meil on nüüd jõulupuu kaunilt ehitud ja toas "sajab" lund. Vahelduseks klassikalisele punane-kuldne-valge-värvigammale otsustasin sel aastal tuua tuppa veidi nostalgilisi toone. Lapsepõlvekodus olid meil õrnad mitmevärvilised kuuseehted ja just midagi niisugust ma lootsin leida - otsisin ka vanakraamiturult, kuid kahjuks ei midagi. Küll aga on nüüd müügis pea igat värvi ehtepallid. Selle aasta moevärviks paistab olema hele-aqua-sinine! Minu jaoks on too veidi külm toon. 

Jaanuaris (st eelmise jõuluhooaja lõpus) sain "jõulutarvete lõpumüügist" mõned lillad ja mürkrohelised jõulumunad. Osa neist sai "tuunitud". Lisaks olen teinud veidi heegeldamist ja paberilõikust jms. Sel aastal jõudsid puule vaid mõned valged ehted ning punaseid kuulikesi sai ka vähem pandud. Meil on juba mitu aastat kasutusel kunstpuu. Kui päris kuusele paneks ma pigem vähe ehteid, siis kunstpuu peab minu arust olema tihedasti täis ehitud. Ega ma pikalt kirjutagi - parem näitan pilte.

Foto: Foto: sannasdisain.ee

Peenike käsitöötraat on minu arust kõige parem vahend kinnitamaks ehted puule. Samuti on hea kumminiit. Uutest kuulidest täiendasin vaid läikivad - neile liimisin peale kuldse dekoratiivpaela. Kõige kenamad lipsud saab laiemast traaditud servaga paeltest. Sügisel korjatud käbid värvisin spreivärviga erkroheliseks. Kuldsed käbid on mul juba mitu aastat tagasi tehtud.

Foto: Foto: sannasdisain.ee

Juba suveõhtutel telekat vaadates heegeldasin valmis mõned jõulutähed (õpetus "100 heegeldatud pitslille" Caitlin Sainio). Need said nüüd värskelt tärgeldatud. Väga hästi sobivad jõulupuule kenad kunstjõulutähe õied. Ka heegeldasin musta-hõbeda niidiga rohelistele läikivatele kuulidele pitsi ja/või võrgu ümber.

Foto: Foto: sannasdisain.ee

Samuti olen heegeldanud mõned väikesed jõulusokid. Vahelduseks tavalistele jõulukuulidele on meil puul paar linnukest.

Foto: Foto: sannasdisain.ee

Kõrvale pandud väikesed kommi/kreemi/lõhnaõli jms karbid said ümber kinkepaberi ja paela ning kaunistavad ka me puud. Kuuse alla asetasin kinkepaberiga kaetud karbid - neis muide hoian ma jõuluehteid ülejäänud terve aasta.

Foto: Foto: sannasdisain.ee

Niisugused lisad sel aastal - vähem valget ja punast, rohkem värvi ja käsitööd.

Foto: Foto: sannasdisain.ee

Minimalistlikuma dekoratsiooni saad kui katad (valge, kuldse või hõbedase) spreivärviga mõne kauni oksa.

Foto: Foto: sannasdisain.ee

Meie elutoa aiapoolses osas aga sajab sel aastal kogu aeg lund. Idee sain USAst - 2015 a Valge Maja jõulude ajal oli ühe koridori laest alla rippumas tuhandeid helbeid - mina niipalju neid lõigata ei jaksanud!

Foto: Foto: sannasdisain.ee
Foto: Foto: sannasdisain.ee