Kombineeritud laadimisseade ehk CSS. Foto: Daimler
Tehnika
30. november 2016, 14:02

Suured autotootjad loovad koostööd üle-euroopalist laadimisvõrgustikku

BMW Group, Daimler AG, Ford Motor Company ning Volkswagen Group koos Audi ja Porschega planeerivad ühise ettevõtmisena luua elektriautode tarbeks võimsa ja akude eriti kiiret täitumist võimaldava laadimisvõrgustiku, mis katab Euroopa suurimaid reisimarsruute.

Autotootjad on esialgu allkirjastanud vastava ühise memorandumi, loomaks Euroopa võimsaimat laadimisvõrgustikku, teatas Daimler. Eesmärgiks on ehitada kiiresti üles umbes 400 ultrakiiret laadimist võimaldavat laadimisjaama, võimaldamaks elektriautode omanikele pikamaareise. "Tegu on olulise sammuga selles suunas, et lihtsustada elektriautode omaksvõtmist suuremal turul," märkis Daimler.

Ehitust on kavas alustada tuleval aastal umbes 400 jaama ja 2020. aastaks peaks kuni 350 kW võimsust pakkuvaid laadimisjaamu juba olema tuhandeid. Võrgustik põhineb kombineeritud laadimissüsteemil (CSS) ja see peaks viima laadimisstandardid uuele tasemele. Täisvõimsusel laadimiseks loodud autod saavad tulevikus akud täis murdosaga sellest ajast, mis kulub elektriauto laadimiseks täna.