Foto: VIDA PRESS
Tehnika
22. november 2016, 15:46

POLE VÄGA ÜLLATAV: telefoni akut kipub enim kurnama just see äpp ... (2)

Kui su nutitelefoni aku kestvus on viimasel ajal tundunud kuidagi eriliselt vilets, siis on aeg teha natuke puhastamist, märgib Mental Floss. Androidi kasutajad on kinnitanud, et pärast Facebooki rakenduse kustutamist kestis aku 20% kauem.

Selle äpi isu energia järgi pole iseenesest midagi uut. IPhone'i kasutajad on juba aastaid kaevanud selle üle, kuidas FB akut kurnab – osalt tänu FB pidevale asukoha jälgimisele ja taustavärskendustele.

FB-l on olnud varemgi muresid ka oma äpi Androidi versiooniga. Mullu julgustas Facebooki tootejuht Chris Cox oma meeskonda kasutama just Androidi telefone, et nad ise otse probleeme ja hädasid näeksid. Aga see taktika polnud ilmselt asjade kordasaamiseks piisav ja Androidi kasutajad on silmitsi samade muredega kui iPhone'ide fännid. Tehnikablogijad ja ajakirjanikud, kes on oma Androidist selle rakenduse eemaldanud, on kohe märganud oma loiu aku elavnemist ja märkimisväärselt pikemat kestvust.

"Oleme saanud tagasisidet mõnedelt inimestelt, kes on kogenud kiiruseprobleeme, mis tekivad meie Androidi äpiga," teatas FB kõneisik Tech World Zone'ile. "Uurime seda ja anname tulemustest teada nii kiiresti kui võimalik. Oleme keskendunud nende probleemide lahendamisele."

Niisis, jah, see rakendus on energiavampiir. Aga see ei tähenda, et peaksid lõputust FB voo kerimisest loobuma: see on ligipääsetav ka näiteks läbi selliste brauserite nagu Chrome ja Safari ja läbi wrapperi nagu Metal.

Kui rakendus on kustutatud, aga sa pole olla oma aku kestvusega rahul, siis saad teha veel terve hulga asju. Esmalt lõpeta igaöine laadimine, lae telefoni vaid siis, kui aku tase on madal. Järgmisel lülita telefon ilma Wi-Fi signaalita alas olles lennurežiimile. See säästab su vaest telefoni kasutust heitlusest signaali otsimisega. Ka võib vähendada ekraani eredust, kasutada vabalt madala akutaseme režiimi ja lõpeta äppide jõuga sulgemine pärast nende kasutamist.