Foto: VIDA PRESS
Tehnika
22. november 2016, 08:47

Suur Eesti sõiduautode TOP 10 ostjate välimääraja. Milline auto sobiks sulle? (10)

Küsisime 2016. aasta esimese kümne kuu müüduimate mudelite TOP 10 maaletoojatelt, millised on inimesed, kes neid autosid ostavad? Klientide eelistuste põhjal on võimalik luua adekvaatne ostjaprofiil, mis sobib spikriks nendele, kes alles "oma ja õiget" otsivad. “Ütle mulle, kes sa oled, ja ma ütlen, millise auto sa võiksid osta” Eesti moodi on teie ees!

2016. aasta on Eestis uute sõiduautode müügi osas eelmise aastaga kõrvutatuna  näidanud kerget kasvutrendi. Jaanuarist oktoobrini on ühtekokku müüdud 19 288 uut sõiduautot ning november ja detsember lisavad sellele numbrile veel vähemalt paar tuhat autot.

Võrreldes kõigi aegade rekordtulemusega 2007. aastal, mil müüdi 30 902 uut sõiduautot, on see number tagasihoidlik. Üldiselt aga võib turul märgata positiivset meeleolu, uute autode ostmine on paljudel päevakorras.

Automarkide esikümmet on kogu tänavuse aasta valitsenud Toyota ja Škoda, Volkswagen ja Honda püsivad neil kindlalt kannul. Mudelite esikümnes on ilma teinud Škoda Octavia, millel on tihedalt sabas Toyota Avensis ja Auris.

Paaril viimasel kuul on toredat müüki teinud ka Renault Mégane ja Opel Astra; neist kahest üks võib aasta lõpuks esikümne praeguse rivi ka segamini lüüa. Üksnes popimate mudelite põhjal otsustades ei ole eestlased sugugi ainult maasturilaadsete toodete usku –  esikümnest leiab neli tõsiseltvõetavat linnamaasturit ning ühe kõrgendatud nelikveolise (Subaru Legacy/Outback).

Populaarsemate autode edetabelit vaata ja autodest lähemalt loe Acceleristast.