Foto: Accelerista.com
Tehnika
15. november 2016, 09:00

23-aastane Corolla tõi pöörased leedulased 122 tunniga Vladivostokist Vilniusse! (2)

5. novembri südaööl alustasid kaks pöörast leedulast, ajakirja Auto Bild peatoimetaja Vitoldas Milius ning rallisõitja ja filmimees Aidas Bubinas teekonda Vladivostokist Vilniusse, et tähistada omal moel Toyota Corolla mudelipere viiekümnendat juubelit. Teekond läbiti veidi enam kui viie ööpäevaga. Ees seisab veel kaks põnevat sõitu Corolla auks, aga ajalugu on juba tehtud!

Kaks leedulast, kes on üle kogu Euroopa tuntud oma erakordsete ettevõtmistega, otsustasid tänavu kütta põnevust kolme pikamaa-etapiga, sõiduvahendiks Toyota Corolla mudelipõlvkonna eri ajastutest pärit autod.

Esimene distants planeeriti Kaug-Ida suurimast linnast Vladivostokist (vene k. Владивосток ‘valitse ida’) meeste kodulinna, Vilniusse. Teekonna üldpikkuseks kujunes 10 135 kilomeetrit, selle läbimiseks kulus 122 tundi vahetustega sõitu. Vilniuse peaväljakule jõuti 10. novembril, meie aja järgi kell 2 öösel.

1993. aastast pärit 1,6-liitrine, 114-hobujõuline Corolla pidas teekonna suurepäraselt vastu. Vitoldas, kelle tabasime otse Toyota esindusest järgmise etapi sõidukit, mudelipõlvkonna uusimat Corollat ette valmistamas, sõnas, et kui vahepeal meestest väsimus võitu saama kippuski, siis auto ei näidanud ühtegi maha jahtumise märki vaid oleks – kui osanuks – rahulikult ise edasi sõitnud.

Kas autol oli sõidu ajal mingeid soove, milline on masina ajalugu, mida sellega enne sõitu tehti, milline oli sõidu keskmine kiirus ja kuidas see üldse läks, loe Acceleristast