Foto: Nissan
Tehnika
14. november 2016, 09:09

PÕNEV AJALUGU: kuraditosin vähetuntud fakti jaapani autotootja Nissan ajaloost

Äsja viis Nissan lõpule 34% suuruse osaluse omandamise ettevõttes Mitsubishi Motors, saades sellega MMC suurimaks osanikuks. Mitsubishile on see hea uudis, edaspidi ollakse koos Nissani ja Renault’ga osa ülemaailmsest liidust, mis tootmismahtude poolest kuulub autokontsernide esikolmikusse. Sel puhul ongi paslik otsida välja põnevad faktid Nissani kohta, mida te enne päris kindlasti ei teadnud.

* Kõik sai alguse kiirendusvõistlusest

1950-aastate lõpupoole saabusid Ameerika Ühendriikidesse kolm Jaapani inseneri, kavatsusega tutvuda potentsiaalse turu võimalustega. Nad sõitsid Datsun 210-ga ning otsustasid võistu kiirendada Volkswageni Põrnikaga. Teada on tõsiasi, et Datsun 210 osutus võitjaks, ja edasine on juba ajalugu!

* Äärmiselt kütusesäästlik tootja Ühendriikide kontekstis

Ameerika Ühendriikides on vaid 5 täismudelivalikuga autotootjat, Nissan nende hulgas. Nissan on neist kõige eesrindlikuma näitajaga, mis väljendab kogu ettevõtte toodangu keskmist kütusekulu.

Millise mandri suurim autotehas on Nissanil, mis oli maailma esimene 360° ülaltvaatemonitoriga auto, mille võttis Nissan aluseks robotite modelleerimisel, millist koostööd tehakse NASA-ga, millal esitles Nissan oma esimest elektriautot jpms loe Acceleristast