Raha.Foto: Teet Malsroos
Raha
1. november 2016, 19:51

Seitse märki sellest, et sa ei oska enda raha kasutada (12)

Rahaasjades ei ole alati kõik meist osavad olnud, kuid kuidas arusaada, et see valdkond pole päris sinu ala, võib ostuda tihti raskeks.

Paljud inimesed loodavad näha end isikuna, kes on rahaasjades osavad. Siiski mis puutub finantskülge, siis enamik  on suutelised sellega pigem libastuma ki toime tulema, vahendab Business Insider.

Toome välja seitse punkti, mis vihjavad, et sa ei ole samuti rahaasjades kõige tugevam.

 Sa ei tea kunagi kui palju sa täpselt kulutad.

Kui sa oled üks neist, kes ei tea kunagi kui palju su pangakontole raha juurde tuleb või kulub, siis võid olla üks neist, kes võiks endal rahaasjades enam silma peal hoida.

Sul on krediitkaardi võlg.

Siinkohal on aga andestatav võlg, mis on investeeritud tuleviku nimel, mitte tarbetud kõrgema intressimääraga tehtud tehingud.

Sa ehmatud igakuiselt enda arveid nähes

Kui sa oled isik, kes elab igakuiselt ühest palgapäevast teiseni, siis võiksid samuti enda kulud üle vaadata, sest kui peaks juhtuma hädaolukord, siis võivad su näpud täiesti põhja minna.

Raha tekitab sinus stressi.

 Raha pärast stressi tundmine viitab samuti ühet palgapäevast teiseni elamist.

 Olete üritanud pensionieaks investeerida juba viis aastat.

Kuigi võib pensioniiga tunduda veel kaugel, siis tuleks hea pensionipõlve nimel alustada säästmist juba varakult.

 Sa tunned hirmu investeerimise üle.

Kui sa tunned, et investeerimine tundub sulle ülejõu käiv ning muudab su muserdatuks, siis ei ole sa rahaasjadega parim.

Sa tunned, et pead enda finantsolukorda varjama.

Kui sa kardad hetke, mil keegi peaks kuulma sinu halvast finantsolukorrast, mis tähendab näiteks, et sa ei saa lubada endale luksusautot või elad palgapäevast-palgapäevani, siis oled üks neist, kes varjab enda rahalist olukorda.