Foto: VIDA PRESS
Tehnika
25. oktoober 2016, 15:27

PÕNEV AUTOAJALUGU: 12 fakti VW Golfi kohta, mida te enne kindlasti ei teadnud

1974. aasta kirjutatakse Saksamaa ja Volkswageni ajalooürikutes suuremate numbritega: siis nägi ilmavalgust esimene Golf, väike-keskklassi sõiduauto, milleta suur osa autokasutajaid maailma ette kujutada ei oskaks. Nüüd tiksub kell päevi novembri alguse suunas, mil uus VW Golf peaks avalikuks saama, meie aga valisime välja 12 põnevat fakti, mida te Golfi kohta enne päris kindlasti ei teadnud.

Euroopa autode seas tegi Golf oma algusaastatel kahtlemata revolutsiooni. Ükski Euroopa auto ei ole müünud nii hästi kui Volkswagen Golf, mida maailmas on 2015. aasta lõpuni, kokku kaubaks läinud 32 590 025 tükki. Rekordilised tulemused on kujundanud auto ajalugu ning uskuda võib, et raputustest hoolimata edulugu jätkub.

40

Nelikümmend on kõlab täna Golfi kontekstis üsna maagiliselt: rohkem kui 40 aastat müügiedu ning tänagi müüakse kusagil maailmas iga 40 sekundi järel uus Golf.

EUROOPA EDUKAIM

2015. aasta lõpuks oli Golfe läbi aegade müüdud kokku 32 590 025 tükki. See kõlab eesti keeles “kolmkümmend kaks miljonit viissada üheksakümmend tuhat kakskümmend viis”. Jah, niisugune number. Euroopas toodetud autodest on Golf kõige müüdum mudel.

BEETLE’ILE PÄHE

Kuni aastani 2002 oli Volkswageni kõige edukam mudel Beetle ehk Põrnikas. Tol aastal tegi Golf Põrnikale täiega pähe: maha müüdi 21 517 415 autot. Me ei hakka seda numbrit sõnadega üle kirjutama, loeme mõttes. Tohutu hulk!

Millal ületati kümne miljoni piir, millal keris Golfi hodomeetrile esmakordselt 1 000 000 km, kui kiiresti müüdi miljones auto, milline on olnud aegade kalleim Golf, kes on maailma kuulsamaid Golfi omanikke, kui suur on tootmisliini päevanorm jne jne loe Acceleristast.