Uudised

Lugu ilmus esimest korda Õhtulehes 20.10.2016.

KOGEMUSLUGU | Kui lepid algul lihtsama ametiga, tekib ka nõutav töökogemus (7)

LISA KOMMENTAAR

30. november 2019, 13:50
miskipärast läks viisakas kommentaar modereerimisele. Mainin siis eraldi, et selle kolme aastaga peaks kirjutaja kogemuslugu juba oluliselt teine olema.
30. november 2019, 13:48
kommentaaride järgi üle 3 aasta tagune lugu arhiivist üles otsitud ja värskena välja pandud! Ju pole enam ei kirjutajaid ega teemasidki! Nende lihtsamate ametitega alustamisega on sageli aga nii, et - kestab see algus vaid selle odavaima nn.prooviajaga. Mille järel saab järgmine lihtsama ametiga leppija proovile. Ja siis järgmine. Ja siis järgmine. Töökogemust tulebki vaid selle prooviajaga töötamisest, ei rohkemat. Sest odavtööjõudu on vaja selleks lihtsamaks ametiks, parematel kohtadel on omad juba ammu tööl ja neid niisama lahti laksma keegi ei hakka, sest vaja on just odavaimat tööjõudu.
Mh22. oktoober 2016, 09:00
et kas nii, et kui oled programmeerija siis targem on alustada tööd koristjana, aga paraku siis jäädki koristajaks, sest keegi ei hinda sind millegi oskajana.
Enn20. oktoober 2016, 10:47
artiklit lugedes tundus see küll pigem huumorilehekülje vääriline olevat. Kõiki neid oskusi nõuda kaupluse teenindaja ametikohale kandideerimisel?! Rohkem kui pöörane, eks. Ei taha noormehe tublidust kahtluse alla seada, kuid seda, kuidas ta juhina hakkama saab tasub ikka alluvatelt küsida. See raamatute jutt on päris kummaline, milleks veel need, saanuks veel aru kui kutse- või erialaseid luges. Kekutada, et keegi kes mitukümmend aastat töötanud on, ei tea midagi on ääretult tobe.
Olgem ausad, noorte seas on neid mullipuhujaid parasjagu, kes tööprotsesse tundmata on juhiks saanud, ning kipuvad kamandama ja kärkima. Rääkimata omasuguste ja pugejate soosimisest.
Kana to taas20. oktoober 2016, 09:06
Oled täiesti valesti aru saanud. See ongi tänase noorsoo ja tihti ka vanemate probleem, et kõike tahetakse kohe! Seosed vist algavad madalast juba, alates sellest et vanemad saavad tihti oma lapsi vidinatega poputada ja referaadi kirjutamiseks pole vaja raamatukokku minna, vaid see tehakse google abiga 15 minutiga valmis, lastakse spellerist läbi ja "paste formats" ja kõik. Puudub igasugune võime pikema aja vältel pingutada ja kaugemaid sihte seada. Võid nimetada seda ka kupja orjamiseks või kuidas iganes sa soovid. Alustada tuleb siiski algusest ja iga looderdatud päev on raisatud aeg, mida oleks võinud "orjates" end eesmärgile lähemale töötada. Ma alustasin 15 aastat tagasi kohvikus laudade koristajana. Noor ja vanagi võib ju mõelda, et tema alla tonni tööle ei lähe, aga see vägikaikavedu lõppeb nii, et istudki kodus, sest taolisi jäärasid keegi tööle ei võtagi ja aeg kulub, aga töökogemust juurde ei tule.
Tubli!20. oktoober 2016, 10:13
Oled orjaeksami edukalt läbinud ja kauguses terendab majaneegri staatus.
Pinguta veel!
Taas ;)20. oktoober 2016, 08:40
"Kuidas olla parem ja kuulekam ori" on selle artikli mõte?
"Kuidas saada põlluneegrist majaneegriks?"
Selgitus:
Põlluneeger tegi istanduses tööd, jälestas oma massat ehk isandat ja oli nõus kõhklematult tema maja põletama ja massat maha lööma.
KUID! Iga põlluneegri südames oli soov sada majaneegriks.
KUI see mõnel õnnestus, siis samal hetkel muutus ka suhtumine. Vastne majaneeger suhtus äärmise põlastusega põlluneegritesse, kiitis ja ülistas igal võimalusel massat, püüdis käituda kui massa, riietuda kui massa ja oli nõus massa eest võitlema.
Suurim hirm oli sattuda põlluneegrite sekka tagasi, sest seal teda enam omaks ei võetud.
Eesti elu ei erine kirjeldatud olukorrast karvavõrdki.