Foto: gsmarena.com
Tehnika
4. oktoober 2016, 10:58

AI-AI: iPhone 7 aku sai võrdlustestis halvima tulemuse (2)

Uusimate iPhone'ide ilmumisest on juba mõned nädalad möödas ja tõenäoliselt oled juba lugenud Apple'i uue lipulaeva kohta kirjutatud arvustusi, märgib Inquisitr

Mõlemad uued iPhone'i mudelid – iPhone 7 ja 7 Plus – on vaieldamatult parimad iPhone'id, mis Apple on aegade jooksul teinud. Mõlemal on vinge raudvara, viimase peal kaamera, hulk asju, mida iga nutitelefoni kasutaja tahaks, ja väga usaldusväärne ja stabiilne operatsioonisüsteem. Siiski näib olevat üks valdkond, milles nii tarbijad kui arvustajad on ühel meelel: väiksemal iPhone'il ehk 7-l on tõsiselt kesine aku kestvus.

Ja kui uskuda Suurbritannia tarbijagrupi "Which?" värsket uuringut, siis on iPhone 7-l oma kaasaegsetega võrreldes kõige kehvem aku üldse.  

Grupi blogipostituses märgitakse, et 7 aku jõudlust võrreldi selliste konkurentide omadega nagu Samsung Galaxy S7, HTC 10 ja LG G5. Kõik need on üsna uued telefonid, mis jooksevad Androidi platvormil. Kõiki neid telefone kasutati selleks, et teha neid tavalisi asju, mida nutitelefoni kasutaja ikka teeb: näiteks helistamine ja veebis surfamine. Et katse oleks aus, siis pandi kõigis telefonides tööle nende uusim versioon operatsioonisüsteemist.  

Esimese testi käigus uuriti, kui kaua kestab aku telefonikõnesid tehes. IPhone 7 tulemus oli väga korralik: 712 minutit. Siiski on see vaid pool sellest, mida pakkus Galaxy S7: 1492 minutit. Parim tulemus oli aga HTC 10-l, millega sai rääkida 1859 minutit. LG G5 kõneaeg oli 1579 minutit.

3G-internetis surfamise puhul oli kõigi telefonide kasutusaeg märksa väiksem. Siiski jäi iPhone ka selles testis viimaseks. Tabeli esikohale kerkis ka selles testis HTC 10 790 minutiga. Galaxy S7 kestis 677 minutit ja LG G5 640 minutit. IPhone'iga sai 3G-netis surfata 615 minutit.