Uudised
23. september 2016, 10:40

Eesti ainuke käsitööajakiri tegi läbi totaalse muutumise!

Staažikamale Käsitöö lugejale jääb silma, et käesolev ajakiri on palju muutunud. Mida ja miks me muutsime?

Meile tundus, et Sina, armas lugeja, võiksid tahta Eesti ainukesest käsitööajakirjast rohkem käsitööideid ja -õpetusi. Seetõttu leiad nüüd ajakirjast peaaegu topelt koguse ehk üle 40 eseme koos tööjuhenditega.

Jagasime praktilised käsitööõpetused neljaks: õmblemine, kudumine, heegeldamine ja tikkimine. Need jaotuvad omakorda kolme teema vahel: Sinule, lapsele ja kodule.

Neile, kes ootavad Käsitöölt moekaid lõikeid ja ideid, on heaks uudiseks, et paljud ajakirjas järele tegemist ootavad tööd on saanud inspiratsiooni selle sügise moetrendidest. 

Soovime, et Käsitööst leiaks enda jaoks põnevaid ideid nii kogenud näputöömeister kui ka algaja, kes pole siiani käsitööga just sina peal olnud. Ehk just mõni siin ajakirjas nähtud töö inspireerib Sind esimest salli või seelikut valmis tegema? Karta pole midagi, paljude asjade tegemiseks on vaja vaid rõõmsat pealehakkamist ja veidi aega. Selleks et Sul oleks oma võimeid ja töö keerukust lihtsam hinnata, tõime iga mudeli juurde ka raskusastme tähise.

Mõnikord inspireerib näputööd tegema hoopis eriline materjal. Seetõttu valisime poodidest välja meid vaimustanud kangad ja lõngad. Ehk sütitame Sind hoopis nii?

Oleme väga rõõmsad, et ajakirjas on nüüd ka arvestatav osa lasteasju. Ilmselt on iga naine tundnud, et emaks saades tekib naises soov lapsele või koju midagi oma kätega teha. Ka vanaemad teavad, kui hindamatu kingitus lapselapsele on heade mõtete ja soojade kätega tehtud kleit või kaisujänku. Samas, miks mitte, meelita laps või lapselaps juba väiksena käsitöö juurde ning õmble või koo temaga koos. Ka selline rubriik on meil nüüd olemas.

Palju head oleme jätnud ka muutmata. Ajaloo rubriik oli ja on. Samuti jätkame vahvate käsitöövahendite tutvustamist, toome Sinuni käsitööürituste kalendri, ühe olulise käsitöösündmuse järelkajastuse ning käsitööraamatute tutvustused.

Kõik tööjuhendid leiad nüüd ajakirja keskelt koos kinniklammerdatud lõikelehega. Nii saad tööjuhendid ja lõikelehe ajakirjast välja sikutada ning oma isiklikku käsitöökausta köita. Käsitöö on ju aegumatu, säilita ajakirja tööjuhendid järeltulevatele põlvedele.

Nobedaid näppe ja palju rõõmu enda tehtud asjadest!

Soovib Epp Reinmets, Käsitöö peatoimetaja