Volvo XC90Foto: volvocars.com
Tehnika
19. august 2016, 11:48

Uberi isesõitvad autod alustavad reisijate teenindamist veel sel kuul (5)

Sellest on juba mõnd aega möödas, kui Uber 2015. aasta algul teatas, et töötab isesõitvate autode kallal. Tänavu kinnitas firma, et testib autosid Pittsburghis, aga eriti rohkemat pole me viimase 18 kuu jooksul sellest kuulnud, märgib Tech Crunch

Google on isesõitvate autode valdkonna liider ja liigub arendamises tasapisi edasi. Nii võib sulle andeks anda, kui oled arvanud, et Uber on kaugel maas ja konkurent Google'i tahavaatepeeglist vaid vaevu nähtav.

Arva uuesti!

Selgub, et Uber on oma plaaniga asendada oma enam kui miljon juhti arvutitega väga kiiresti edasi jõudnud. Halvad uudised, kui oled Uberi sohver ...

Intervjuus Bloombergile paljastas Uberi esindaja Travis Kalanick, et firma teeb ettevalmistusi, toomaks isesõitvad autod Pittsburghi tänavatele veel käesoleva kuul.

Firma toob rivistusse umbes 100 modifitseeritud Volvo XC90-t, mis on varustatud isesõitmise seadmestikuga. Iga auto meeskonda kuulub siiski üks insener, kes võib vajadusel rooli haarata, ja üks kaaspiloot, kes vaatleb ja teeb märkmeid. Ka on pagasiruumis vedelikjahutusega arvuti, mis salvestab sõidu ja kaardiandmeid.