Foto: tommynation.com
Tehnika
3. august 2016, 09:44

USA ametkond hoiatab: QuickTime'i pleier on ohtlik

QuickTime'i pleieri kasutamine Windowsi operatsioonisüsteemiga arvutis võib lasta kurikaeltel su masinasse häkkida ja Apple selle probleemiga ei tegele, teatas Inc

Ühendriikide Kodumaa Turvalisuse Amet (The United States Department of Homeland Security) on avaldanud teate, milles soovitab Windowsi arvutis QuickTime'i programmi omavatel inimestel see kohe maha installida. QT oli kunagi populaarne vahend videote ja audioklippide mängimiseks, aga on aja jooksul teiste tehnoloogiate poolt kõrvale surutud.

Õnnetuseks leitakse jätkuvalt QT tarkvarast turvaauke – sealhulgas hiljuti kaks kriitilisemat sorti, mis lasevad kurjategijatel häkkida QT-ga arvutisse, kui selle kasutaja on kasutanud pahavara või külastanud sellisega nakatatud veebilehte. Kuni QT omanik Apple ei tegele turvalisuse parandamisega, jääb QT tarkvara kõigile kasutajatele tõsiseks ohuks.

Viimase mõne aasta jooksul on Apple hoidnud QT-d Windowsile alles, andnud välja turvauuendusi ja parandanud vigu. Aga nüüdseks on tugi QT-le Windowsi platvormil lõpetatud, uuendusi pole antud välja alates jaanuarist ja firmal pole ka plaanis uusi parandusi teha.

Sealjuures saab QT-d Windowsile tänini alla laadida. Iseasi, kas sel on mõtet, sest täna on olemas palju paremaid pleiereid videote vaatamiseks. QT mahainstallimine on lihtne: lihtsalt kasuta standardset Windowsi tarkvara eemaldamise protsessi.