Foto: Kuvatõmmis / chrome.google.com
Tehnika
1. august 2016, 15:55

ELUHÄKKIDE PAKK: hädavajalikud laiendused Chrome'ile (1)

Google Chrome'i brauser sisaldab uskumatut hulka laiendusi, mis kõik lisavad mingit sorti funktsionaalsust. Kogu seda veebipoodi on raske läbi kammida, leidmaks rakendusi, mis tõesti on kasulikud. Lifehackeri toimetajad tegid lugejate aja säästmiseks ära tänuväärt töö ja panid kokku paketi kõige kasulikumatest Chrome'i laiendusest. Neid kõiki korraga saab alla laadida siit.  

PRODUKTIIVSUS

Instapaper, Pocket või Readability

Järjehoidjateenused on mugav variant salvestada artikleid, mida tahaksid lugeda. Chrome'ile saad alla laadida laienduse, mis sinu valikul salvestab sinu valikul kohe iga artikli, mille juhuslikult leiad, ja need sünkroniseeruvad kõigi sinu seadmetega. Millise laiendustest valid, on sinu enda valik, kuna neil kõigil oma tugevused ja nad on kõik omamoodi head.  

undefined Foto: Kuvatõmmis / chrome.google.com

Feedly

Feedy on Google Readeri järgsel ajastul suur eesjooksja RSS-voo lugejatele. Võimaldab sulle otse Chrome'is kohese juurdepääsu oma voogudele. 

Any.Do või Wunderlist

Kui kasutad emba-kumba neist oma tegemist ootavate asjade kirjapanemiseks, siis mõlemad pakuvad fantastilisi laiendusi, mis sünkroniseeruvad kõigi su seadmetega. Mis tähendab, et sa ei pea kunagi midagi tegemist ootavat unustama, ükskõik, kus sa ka parajasti ei töötaks.

Evernote Web Clipper või OneNote Web Clipper

Kui oled Evernote'i kasutaja, võiksid kindlasti kasutada ka selle Web Clipperit. See võimaldab sul oma märkmikku salvestada artikleid, lehekülgi või lehekülgede osi, mis tähendab, et sa ei pea midagi kopeerima ega üles kirjutama. Seejärel saad lisada neile oma märkusi, korraldada neid eraldi projektideks ja palju muud. OneNote'i puhul pakub Microsoft veebiklipperit, mis on Evernote'i omaga üsna samaväärne.

StayFocusd

On olemas hulk veebisaite, mis tahavad su aega ära raisata. Sotsiaalvõrgustikest lemmikblogideni, järge on väga lihtne kaotada. StayFocusd blokeerib need ajaneelajad ning nii saad oma töö tehtud.

undefined Foto: Kuvatõmmis / chrome.google.com

Minimalist for Everything

Veeb on kaootiline ja sassis koht, mis on täidetud tööriistaribade, teadete ja tohutu korralagedusega. Kui tahad kõigest sellest lahti saada, siis MfE on laiendus, mis veebi salendab ja muudab selle kasutamist lihtsamaks. MfE võib teha erinevaid asju, muuhulgas saada lahti Google'i navigatsiooniribast või muuta Gmaili vähem täiskuhjatuks.

Lazarus

Lazarus on elupäästja kõigile, kes peavad netis täitma palju vorme või kes kirjutavad brauseriga. Vormi täites salvestab Lazarus sinu poolt tehtu. Kui brauser kokku jookseb, siis salvestab Lazarus varufaili. See on lihtne, aga võib tõsiselt su päeva päästa.

Gmail Offline

Gmail töötab vaid siis, kui oled võrgus. Aga Offline-lisa võimaldab meiliprogrammi edasi kasutada ka siis, kui sul pole internetiühendust. Kui jälle netti lähed, siis saadetakse kõik vahepeal koostatud meilid ära.

Noisli

Ümbritsevad helid võivad aidata segajate eemalepeletamisel ja produktiivseks jäämisel. Noisli on veebiäpp, mis laseb sul luua oma isikliku taustamüra, helide kombinatsiooni ja panna peale ka taimeri, et hoida oma tööga järge.

Pushbullet

Hea sild arvuti ja mobiili opsüsteemide ühendamiseks. Võid lükata tekste, faile, kaustu ja kõike muud arvutist otse telefoni või nuhvlisse. Ka saab lükata andmeid telefonist otse Chrome'i brauserisse.

undefined Foto: Kuvatõmmis / chrome.google.com

TURVALISUS

LastPass

Üks Lifehackeri lemmikuid paroolide salvestamise korraldajaid, kuna on tasuta ja lihtne tööle panna. Paroole süngitakse su erinevate seadmete vahel. 

HTTPS Everywhere

Lihtsamaid viise muuta veebi brausimine turvalisemaks ja laiendus korraldab selle nii, et sa ei pea selle peale isegi mõtlema. Sellega külastada alati saitide turvalisi versioone, mida iganes sa aadressireale ka ei toksiks.

AdBlock Plus või uBlock Origin

AdBlock Plusi teatakse kui tööriista, mis blokeerib veebisaitidel tüütud reklaamid, aga tegelikult on see märksa enamat. Ühtlasi kaitseb see veebis su privaatsust, blokeerib lõigud, mida sa näha ei taha (nt YouTube'i kommentaarid) ja isegi blokeerib pahavara. Kui tahad lahjemat alternatiivi, mis ei vaja palju mälu ega aeglusta su süsteemi, siis sama palju pakub turvalisust ja privaatsuse kaitset uBlock Origin.

Disconnect

Selle peamine eesmärk on lihtne: see blokeerib kolmanda osapoole jälitamisküpsised. Ehk reklaamijad ja sotsiaalmeedia ei saa su brausimisharjumusi jälitada. Lisaks on Disconnectil muidki omadusi, näiteks võime blokeerida sinu isikliku info häkkimist. Privaatsusikoonid näitavad ära, kas konkreetne sait on aus.

SecureGmail

Väga lihtne: vajutad nupule ja sinu saadetav e-mail krüpteeritakse. Saaja saab seda lahti krüptida vaid siis, kui tal on parool. See pole küll ideaalne lahendus, aga on kiire ja lihtne viis kaitsta su isiklikke sõnumeid.

undefined Foto: Kuvatõmmis / chrome.google.com

KASULIKKUS

Flix Plus

Lifehackeri enda majas tehtud laiendus Netflixi näpistamiseks. Võid filtreerida soovitusi, eemaldada filmide ja telesaadete spoilereid, kasutada klaviatuuril lühikäsklusi, vaadata IMDB reitinguid ja paljud muud. Hoolitseme selle eest, et kui Netflix annab välja uuendusi, siis püsib ka Flix Plus ajakohane. 

The Great Suspender

Kui sul on brauseris avatud hulk vahelehti, siis on see ressursineelaja ja võib panna süsteemi teokiirusel roomama. The Great Suspender hoolitseb selle probleemi eest, peatades automaatselt vahelehed, mida sa ei kasuta – nii et nad ei kasuta protsessori ressursse.

Honey

Kui sa veebis sisseoste teed, siis pead peaaegu alati sisestama erinevaid allahindluskoode. Häda on selles, et tavaliselt pead sa need koodid leidma ja siis kleepima. Honey teeb seda iseseisvalt.

InvisibleHand

Kui on tuhandeid veebipoode, mille vahel valida, siis pole parima tehingu leidmine lihtne ülesanne. InvisibleHand on laiendus, mis automaatselt kammib läbi tonnide kaupa veebipoode, leidmaks sinu jaoks parimat hinda.

undefined Foto: Kuvatõmmis / chrome.google.com

TunnelBear

Regionaalsed piirangud takistavad paljudel inimestel ägedate videote vaatamist. TunnelBear VPN-laiendus laseb sul suunata internetimarsruuti misiganes riigist, mis sulle meeldib. Nii saad striimida blokeeritud sisu kõikjalt. Tasuta saab iga kuu 500MB, 5 dollari eest aga piiramata koguse.

Social Fixer

Kui oled aktiivne Facebooki kasutaja, siis peaksid seda kasvõi lihtsalt proovima. Sinu võimalus, kui tahad teha FB-d enda jaoks paremaks, kuna see teeb igasuguseid asju, muuhulgas saab lahti ebameeldivatest poliitilistest postitustest, annab märku inimestest, kes sind sõbralistist kustutavad ja palju muud.  

Magic Actions

YouTube võib vahepeal olla päris tüütu, aga see laiendus parandab mõned levinumatest probleemidest. Selle abil saad seadistada automaatse HD, peatada automaatse mängimise, luua kinoseadistuse jpm.

Hover Hound

Arvuti riistvara on kallis, niisiis tahaksid sa olla kindel, et ostad seda parima hinnaga. Laiendus võrdleb riistvara hindu Neweggis, Tiger Directis ja Amazonis, hõljutades neid su kursoril. Saad näha ka hindade ajalugu ning seda, millal on hinnad iga müüja juures kõrgeimal ja madalaimal tasemel.