Suvel tuleb tugevalt oma eelarve tasakaalu jälgida, eriti Eestis puhates. Foto: Õhtuleht
Seisukoht
1. juuli 2016, 12:43

Puhka Eestis. Kui raha on (3)

Paar päeva tagasi rõõmustasid eestlased, et mainekas välismaine veebileht märkis taas Eestit kui väärt reisisihti. Loodetavasti turistid seda nõuannet ka järgivad, iseasi, kus asub puhkusevõimaluste kaalukauss meie oma rahva jaoks.

Seljakoti-telgi ja auto või jalgrattaga rändamiseks jagub kodumaal kauneid paiku kahtlemata. Iseasi, kuidas veab ilmaga ja küllap seetõttu tahaksid paljud veeta pika talvega väljateenitud puhkuse vahel ka pisut mugavamates oludes. Paraku võib see maksma minna terve varanduse. Siis tekibki küsimus, kas mitte olla ebapatriootlik ja toetada oma säästudega kodumaiste ettevõtjate asemel hoopis välismaiseid puhkusekorraldajaid.

Nädalase reisi soojale maale koos lennupiletite ja majutusega võib osta 250 või 300 euro eest. Nädal spaahotelli Pärnus, Toilas või Jurmalas (protseduurideta) läheb maksma vähemalt kaks korda niipalju. Selle raha eest omakorda võib soojal maal leida juba all-inclusive-hotelli kõigi söökide ja jookidega. Meie armas Eesti on ilus, aga väga kallis. Ja seejuures kurdavad kõik, et palka makstakse vähe. Kuhu kaob raha?