Blogid
1. juuli 2016, 09:45

Allikas: sannasdisain.ee

Kuldne idee! Tuunime ilmetut mööblit!

Vanakraamiturult leitud veidi ilmetu lauakese muutumine kuldsete jalgadega kaunitariks. Veidi lihvimist, värvi ning nokitsemist ja täiuslik kaaslane retroraadiole on sündinud. 

Mõnikord on nii, et mul on mingi idee peas ja alternatiivid hästi ei sobi ning sellisel juhul võib selle “õige” asja otsimine võtta palju aega. Mul on üks raadio-plaadimängija, mis juba mitu-mitu kuud pappkasti peal olles ootas omale jalgu. Lootsin leida retrojalgadega lauakese, millele see raadiokast oleks hästi sobinud ja….. no ei näinud kuskil sobivat. Ja siis ühel vanakraamiturul kolamise päeval märkasin retrojalgu – sahtliga – ning otsustasin, et see on piisav alternatiiv lihtsale lauakesele.

Tegelikult otsustasin sahtlikese osta eesmärgiga kasutada ainult jalgu, sest valge sahtel oli tõesti kole. Kodus aga mõtlesin ümber ja proovisin sahtlit tuunida. Alustasin nagu ikka eseme puhastamise ja lihvimisega. Seejärel katsin sahtli pruuni mööblivärviga ning värvi kuivades lasin kõik liivapaberiga jälle üle. Sahtlile tekkis selline shabby-chic´lik ilme, kus alumine valge värv nähtavale tuli.

See ei sobinud üldse mu plaanidega ning pärast lihvimist sai sahtel veel teise kihi pruuni mööblivärvi. Sellele järgnes jälle lihvimine ning kolmas õhuke kiht värvi koos musta akrüülvärvilaikudega. Need ajasin sujuvalt laiali.

Pärast iga lihvimist tekkis servadega see probleem, et valge värv tuli nähtavale. Leiutasin viisi, kuidas servad korda ehk siis värvitud saaks (jätan selle enda väikeseks saladuseks). Viimaseks värvikihiks sai veidi laiguti ja hajutatult lisatud tumedamat pruuni värvi, mis mul spreivärvina oli eelmisest projektist jäänud. See andis sahtlile “elu” juurde.

Aga heledad jalad ja ainult värvitud pind polnud mu eesmärk. Nii sahtel, kui ka jalad said peale veel kolm õhukest kihti pruuni tammetooniga lakki. Sahtli osas pintseldasin esimesed kaks kihti veel nii, et jooned jääks näha – nii on sahtlil veidi puidulikum väljanägemine. Ja ka see polnud veel kõik – mati tooniga kuldse värviga katsin sahtli servad, nupu ja jalgade otsad.

Nagu oleks lauakesel kuldsed kingad jalas.

Selline ta saigi – mu kuldsete detailidega sahtli-lauake. Kuldne lisavärv sai valitud raadiokasti tõttu – sellel on sarnast värvi detailid.

Poleks ise ka arvanud, et sellisest valgest sahtlist võib saada kuldsete kingadega iludus.