Mannergute Mõõduvõtt Pärnus 17. juunil 2016.Foto: autosport.ee
Tehnika
17. juuni 2016, 23:39

FOTOD | Pärnus võtsid mõõtu "mannergud". Taukari meeskond sai lohutusauhinna (1)

Pärnus auto24 ringil peeti reedel Hankook Baltic 1000 km raames võidusõit Mannergute Mõõduvõtt, mis leidis aset juba kuuendat korda. Selle võitis võistkond number 300 ÜKS. Lohutusauhinna sai laulumees Karl-Erik Taukari meeskond. Mannergute Mõõduvõtt on kestvustest, kus osaletakse veteranautodel, mille hind jääb alla 700 euro.

Selle klassi osalejate eesmärk pole mitte kiiresti sõita, vaid püüda publiku tähelepanu kas eriliselt disainitud masinaga või siis mõne muu trikiga. Mannergute Mõõduvõtu testi ei võida mitte see, kes pärast nelja tundi ületab esimesena finišijoone, vaid korraldajad otsustavad võitja vastavalt sellele, kes kui palju oma võitu määravatesse teguritesse on panustanud, selgitas Hankook Baltic 1000 km pressiesindaja Rauno Paltser võistluse reegleid.

Kui keegi on liiga kiire, siis määratakse talle korraldajate poolt karistus. Täna vihmasajus toimunud testil said osalejad näiteks karistuseks boksialal mängida lauajalgpalli ning lükata seejärel võitja meeskonna masin käima.

64 startinust lõpetas kestvustesti 60 ning korraldajate otsusel jõudsid esikolmikusse veel meeskonnad nr.606 Brigada ja nr.636 NoKia.

Parima disainiauhinna teenis kõige aerodünaamilisema auto eest meeskond nr.919 Kuningate Tehnika Spordi Klubi ning kõige klassikalisema meeskonna auhind kuulus meeskonnale nr.104 Et Autocinetorum, kelle masinal läbis nelja tunni jooksul nii mõnedki ringid ka Eesti autorallilegend Margus Murakas.

Mannergute Mõõduvõtu kestvustesti lohutusauhind kuulus võistkonnale nr.1111 Taukar vä, Sõidab vä, kelle masinal sõitsid lisaks Karl-Erik Taukarile veel Kairi Rondo, Robert Rool ja Brait Pilvik.