Foto: Tootja
Sisuturundus
29. veebruar 2016, 08:30

7 lihtsat nippi kodu kevadiseks värskenduseks

Lihtne ja taskukohane moodus kevade tuppa toomiseks on kevadistes trenditoonides tekstiilide tuppa toomine. Alati pole vaja välja vahetada kogu pehme mööbli mööbliriideid, piisab väiksematest detailidest nagu padjad, kardinad või linikud.



1. Tekstiil on lihtne värskendus!

Kodule uue ilme andmiseks piisab näiteks kas magamistoas voodipesu, elutoas diivani- või padjakatete välja vahetamisest või kööki uute lauamattide, lina või ilukardinate toomisest.


2. Too tuppa erksaid detaile!

Erksate värvide lisamine aksessuaaridesse nagu padjakatted, tumbad, vaasid annab koheselt  uue ja värske ilme. Lihtne on näiteks lihavõtted tuppa tuua mõne väikese temaatilise ja iseloomuga detailiga. Olgu see siis taim, kana, tibu, jänes või midagi muud sellist.


3. Värvid ja mustrid

Uued värvid ja mustrid toimivad kõige paremini  neutraalsel taustal Vali koju- kööki ja tubadesse-  juba ehitusjärgus võimalikult neutraalsetes toonides mööbel ja seinavärvid. Neid on lihtsam erinevate detailidega või vastavalt hooajale muuta.


4. Kardinad loovad uue meeleolu

Jahedal hooajal kasutatakse sageli tugevamast ja soojemast materjalist aknakatteid, mis aitavad ka soojakulusid kokku hoida. Miski ei too kevadet tuppa paremini kui kergest materjalist, värviline ja tuules lendlev kardin. See lisab ruumi valgust ja avarust.


5. Vali kergemaid ja naturaalsemaid materjale

Talvised poolvillased ja raskepärased kangad võiksid välja vahetada olulised kergemad ja naturaalsemad. Sama kehtib ka magamistoas, kus seniste flanell -või satäänlinade asemel võiks valida linast või siidist voodipesu, mis toimib ka kuumal ajal jahedamana.


6. Värsked värvid

Varakevadel, kui loodus veel tärganud pole, pääsevad mõjule erksamad toonid kui suvel, kus kogu tonaalsus taandub valgeks või heledateks või  hele-heledateks pastelseteks toonideks.


7. Kollane ja roheline, taimemustrid, geomeetria ja retromustrid

Kevadet aitavad tuua tuppa erinevates toonides kollane ja roheline ning erskad pastelsed toonid ning taime- ja retromustrid. Ka skandinaavia stiilis heledates toonides koju sobivad värvid ja mustrid.