Foto: [email protected]
Sisuturundus
22. jaanuar 2016, 15:33

Vannituba kui kodu-SPA

Järjest enam on kodune vannituba muutunud kiirest pesemiskohast mõnusaks lõõgastuspaigaks või koduspaaks, kus pikkadest ja väsitavatest päevadest lõõgastuda. Mida teha, et vannitoas oleks tõesti hea mõnuleda?1. Ei traditsioonilistele materjalidele! Kas alati peab vannitoas olema kiiskavvalge kahhel kõigis seintes? Võib-olla tasuks kasutada veekindlaid värve, tapeete klaaspaneeli taga või muud, mis lähendaks seda ruumi stiililt elutoale või buduaarile?2.

1. Ei traditsioonilistele materjalidele!

Kas alati peab vannitoas olema kiiskavvalge kahhel kõigis seintes? Võib-olla tasuks kasutada veekindlaid värve, tapeete klaaspaneeli taga või muud, mis lähendaks seda ruumi stiililt elutoale või buduaarile?


2. Muretse reguleeritav valgus.

Kindlasti on hea, kui habemeajamisel või depileerimisel on operatsioonisaali meenutav valgus, kuid vannis mõnulemiseks tasub mõelda kuidas valgusskeemi muuta. Näiteks hämaraks keeratav lüliti või valgusskeem, mis võimaldab lisaks laevalgusele ka meeleoluvalgust kasutada.


3. Rohkem tekstiile!

Vannikardin on praktiline ja traditsiooniline, aga seda võiks tuunida näiteks kardinatülli või sifoonkangaga või vahetada traditsiooniline kardinapuu välja millegi naturaalse vastu – näiteks oksa.


4. Küünlad ja elav tuli.

Kui on plaanis küünlavalgel vanni võtta, tasuks juba vannitoa ehituse käigus mõelda sellele, kuhu küünlaid annaks paigutada. Kindlasti ei pea need olema just kraanikausi serval. Ka led-küünlad annavad sama efekti.


5. Lõhnad.

Kindlasti oled sa valinud oma kehalõhnade sarja just sellise, mis sind turgutab, aga kas sama lõhnabuketiga on ka difuuserit, vannisoola või lõhnalampi käivat õli? Lisaks soojale veele on ka see toonust tõstev!


6. Salaaknad ja orvad.

Vähestel õnnelikel on vannitoas aken, kus sa saad soojas vees mõnuledes vaadata kuidas lumi langeb. Vannituba kavandades tasuks sinna planeeerida aknaid ja orvasid ka siis kui nendeks funktsionaalset vajadust pole.


7. Loodusfotod.

Miks mitte tuua on vannituppa meeldejäävaid hetki reisidelt meil või mujal, mõni loodusvaade või pilt, millel pilk võiks mediteerides ja lõõgastudes peatuda.


8. Ekraan ja kõlarid?

Kui on plaanis pikemalt vannis mõnuleda võib mõelda, et kas on tahtmine vaadata mõnd filmi, kuulata lemmikplaati või kontserti. Tehnoloogilised võimalused selleks on olemas.