Foto: Jysk
Sisuturundus
30. detsember 2015, 13:18

6 põhjust, miks valida LED-valgustid

Aasta lõpul suureneb tänu elava küünlatule kasutamisele ja hooletusse jätmisele tihti tuleõnnetuste arv. Kuid miks mitte kasutada samaväärselt valgustavaid, kuid ohutuid LED-valgusteid, mis võivad hubase valguse luua täiesti ohutult kodu igasse nurka ning ka õue?LED-lampidelt võivad valgust saada  trepialune, vannituba või köögi tööpind ehk ka kohad, kuhu varem oli valgustite paigaldamine keerukas, ohtlik või kulukas. Ka LED-pirnidega küünlad, mis hiilgavad nagu tavalised, ei vaja pidevat jälgimist, kuid efekt on sama.

LED-lampidelt võivad valgust saada  trepialune, vannituba või köögi tööpind ehk ka kohad, kuhu varem oli valgustite paigaldamine keerukas, ohtlik või kulukas. Ka LED-pirnidega küünlad, mis hiilgavad nagu tavalised, ei vaja pidevat jälgimist, kuid efekt on sama.


1. LED pole ainult moodne lühend.

Tegu on uue põlvkonna valgusallikaga, mis on mõne aasta tagusest pelgalt trendikast sõnast kõvasti edasi arenenud ja annab tõesti kvaliteetset valgust. Erinevalt aeglaselt hoogu võtvast säästupirnist saavutab LED-pirn valgusvõimsuse hetkega.


2. Turvaline valgusallikas.

LED on  ökoloogiline. See ei sisalda elavhõbedat ega teisi toksilisi kemikaale ning on seetõttu purunedes perele ohutu. Pidev välja- ja sisselülitamine ei lühenda LEDi eluiga. See on 2 korda pikem säästupirni ja 25 korda pikem hõõgpirni omast.


3. LED - kõige säästlikum valgusallikas.

LED-pirni energiatõhusus on  80-90%, mis tähendab, et elektrienergiast just nii palju muutub valguseks.


4. Eri värvi ja tugevuses valgus.

LEDil on erinevaid valgusskeeme, on sooja ja külma valgust, eri värvides valgust, laiu ja kitsaid teibiga kinnitatavaid moodul-ledribasid, kitsa ja laia valgusvihuga LED-pirne. Sõltuvalt kasutuseesmärgist on erinev nende veekindluse määr.


5. Loo terassile või rõdule pimedaks ajaks valgus.

Meie laiuskraadil, kus pole kunagi valgust üleliia, tasub mõelda sellele, kuidas terass pimedal ajal välja näeb. Välistingimustesse mõeldud LED-lambid võimaldavad väljas valgustada näiteks puid, terassi, rõdu, aknapiiret, õuemööblit, treppe, käsipuid vms.


6. Too välja mööbel, töötasapinnad, kunst.

Toas võid valguse tuua sinna, kus see seni polnud võimalik – näiteks köögi tasapinnale, vannituppa. Võid tuua välja mööbli ja plakatid, oma reisidel kogutud meened või suveniirid.