Foto: Kuvatõmmis / getsuperbook.com
Tehnika
10. mai 2016, 14:32

Nutitelefon sülearvutiks 87 euroga?

Nutitelefoni kasutamine sülearvutina ei ole uus kontseptsioon, aga pole just sagedane, et see tehakse võimalikuks nii madala hinnaga, kirjutab laptopmag.com

Andronium on alustanud ühisloomekampaaniat, et anda välja Superbook – 99 dollarit maksev sülearvuti dokk Androidi nutitelefonidele. Missiooniks on "töölaua demokratiseerimine" ja kestal on potentsiaali saada elujõuliseks teiseks või kolmandaks sülearvutiks neile liikuvatele inimestele, kes vajavad kiiret ja taskukohast arvutilahendust.

Väliselt on Superbook Apple MacBooki veenev 11-tolline kloon. Seadmel on 11,6-tolline, 1366 x 768 resolutsiooniga LCD-ekraan, täissuuruses klaviatuur ja viipesuutlik puuteplaat. Aku on sisseehitatud ja Androniumi väitel kestab see kaheksa tundi. Ülejäänud osas on Superbook vaid tühi kest, mis ootab, et sa USB või microUSB kaudu selle külge oma Androidi ühendaksid. 

Superbook'ile annab jõudluse telefoni protsessor. See tähendab, et telefonil peavad kestas korralikult töötamiseks olema kindlad minimaalsed omadused, muuhulgas Android 5.0 ja vähemalt 1 GB RAM-i.

Kui telefon on Superbook'iga ühendatud, käivitab kest Androniumi patenteeritud operatsioonisüsteemi, mis lubab korraga töötada mitmetel rakendustel.

Idee on hea, aga laptopmag.com näeb seadmel kitsaskohta. Kui sa oled sageli mõnes rahvarohkes kohas inimeste vahele surutud ja kasutad põlvi lauana, siis tahaksid sa, et Superbookil oleks koht telefoni hoidmiseks. Praegusel juhul tolkneks see lihtsalt juhetpidi seadme küljes.

Kuidas seade töötab, saab vaadata siit.