Foto: PantherMedia / Scanpix
Tehnika
6. mai 2016, 11:06

Vene häkker püüdis 272 miljonit varastatud meilikontot ühe dollariga müüa

Anonüümne Vene häkker varastas miljoneid mitme populaarse meiliteenuse pakkuja kasutajakontosid ja püüdis neid müüa vähem kui dollari eest, vahendas techinsider.io Reutersit.  

Häkker reklaamis oma saaki kahtlases veebifoorumis ja teda märkasid Hold Security vaatlejad. Analüütikud asusid tegutsema, küsisid tõestuseks andmeid ja alustasid läbirääkimisi. Häkker tahtis vaid 50 rubla ehk alla dollari.  

"Ma tahan neist lihtsalt lahti saada, aga mitte täiesti tasuta," väitis häkker analüütikutele. Lõpuks andis häkker andmed ära vaid sotsiaalmeedia laikide ja VKontakte (ülipopulaarne Venemaa sotsiaalmeediavõrgustik) hääletuste eest.  

Kui topelt kasutajanimed ja paroolid maha arvata, siis sisaldas andmebaas umbes 57 miljonit Mail.ru kontot, mida on üle poole kogu selle kasutajaskonnast. Mail.ru kõneisik ütles Reutersile, et ettevõte tegeleb uurimisega, kas leidub kombinatsioone, mis lähevad kokku kasutajate meilikontodega ja on veel kasutuses.

40 miljonit kontot olid Yahoo Maili, 33 miljonit Microsoft Hotmaili ja 24 miljonit Google'i Gmaili omad, ütles Tech Insiderile Hold Security kõneisik Alex Holden.

Google teatas, et ei kommenteeri selliseid intsidente, kuid viitas firma varasemale seisukohale, mis ütles, et Google'i süsteemist sellised andmed ei leki, vaid neid varastatakse teiste allikate kaudu. 

Kas su meilikonto on üle võetud või mitte, aga parooli muutmine millekski kindlamaks võib olla hea mõte. Peaaegu ülevõtmiskindlaks teeb meilikonto ka kaheastmeline autentimine.