Tesla Autopilot
Tehnika
26. aprill 2016, 12:43

Musk: autopiloot vähendab õnnetuste arvu 50% võrra

Tesla Motors avalikustas eelmisel aastal Autopilot sõidurežiimi, mis võimaldas kiirteedel käed roolilt võtta ning lasta autol ise mööda maanteed sihtpunkti suunas sõita.

Tesla Autopilot on endaga kaasa toonud lahknevaid arvamusi. Ühelt poolt on paljud üllatunud, kui hästi see sõitmisega hakkama saab ning kui kiirelt inimesed kontrolli loovutamisega harjuvad. Teisalt on inimesi, kes pakutavat võimalust kohe kurjasti ja ebaotstarbekalt ära kasutavad, ajades näiteks tagaistmel habet või rooli ajalehte lugedes. Lõppude lõpuks on tegemist alles katsetamisjärgus süsteemiga, mida inimene pidevalt jälgima peab.

Sellest hoolimata on ettevõte staartegevjuht Elon Musk kindel, et Autopilot vähendab juba praegu märkimisväärselt õnnetuste arvu.

"Õnnetusse sattumise tõenäosus on sisselülitatud Autopiloodiga 50 protsenti väiksem. Isegi praeguse esialgse versiooniga," sõnas Musk. Täpsemat infot, kuidas selle numbrini jõuti, paraku hetkel ei esitletud. Tesla Autopilot on aga pidevas arendamises ning muutub iga nädalaga järjest paremaks. Juba senise testperioodi käigus on mitmed katsetajad teatanud, et programm suudab teatud olukordi lahendada varasemast paremini, nii et käesolev number võib ka igati korrektne olla. Vähemalt maanteel sõidu kontekstis.


Audi Q7
7 000 EUR

Honda Civic
300 EUR

Opel Insignia Sports Tourer Cosmo
24 900 EUR

Nissan Murano
12 900 EUR

Subaru Legacy
5 000 EUR