Foto: trendzified.net
Reisimine
21. aprill 2016, 14:17

TEEB KADEDAKS? Perekond Schmid viibib aegade pikimal autoreisil ... ja rekordpuhkusel (5)

Paljudel meist on tõsine kirg avastada maailma, aga vähesed võtaksid nõuks teekonna autoga läbida. Aga just seda otsustasid teha Emil ja Liliana Schmid, kui nad alustasid 18. oktoobril 1984 oma road trip'i. Paarile kuulub kõige pikema autoreisi Guinnessi rekord – ja iga päev kindlustab seda rekordit, vahendab trendzified.net.

Tol oktoobripäeval pani paar oma Land Cruiseri laevale, et sõita Islandilt New Yorki. Jutu järgi veenis Emil Lilianat ümber maailma reisima ja tolle tingimus oli, et see ei tohi kesta üle kahe aasta. Aastakümneid hiljem aga naudib paar ikkagi oma elu maanteel.

Üle 30 aasta hiljem on Schmidid külastanud enam kui 180 riiki. Võib vaid ette kujutada, mismoodi tundub 30-aastane puhkus ...

Kogu selle aja jooksul on sõiduvahendi ja koduna olnud kasutusel üks ja sama 1982. aasta Toyota Land Cruiser FJ 60. Autos on madrats, 2,5 kg gaasiballoon, tööriistad, autovaruosad, telk, riided, talvised magamiskotid, kiirkeedupott ja veepuhasti. Katuse külge on kinnitatud 20-liitrine lame veekanister duši võtmiseks.

Guinnessi rekordite raamat kirjutab: "2014. aasta 16. juuli seisuga on kõige pikema autoga sõidetud teekonna pikkus 692 227 kilomeetrit ning selle on saavutanud Emil ja Liliana Schmid (Šveits), kes on reisinud läbi 180 riigi ühe ja sama Toyota Land Cruiseriga. Reis algas 18. oktoobril 1984 ja kestab."

New Yorgist alustanud paar veetis kaks aastat avastades Põhja-Ameerikat. Kui see oli ammendatud, otsustati pikendada teekonda Lõuna-Ameerikasse. Ja enne kui paar arugi sai, olid nad juba avastanud Aafrikat, Austraaliat ja Aasiat ning jõudnud kümme aastat hiljem Euroopasse.

Mida kõike on nad saanud näha ja kogeda? Ning huvitav, kui palju kordi on nende auto ära lagunenud?

Liliana ütleb, et mõned tema viimase 30 aasta lemmikkohad on olnud Paapua Uus-Guinea, Tšiili, Omaan ja Moorea (saar Polüneesias – toim).

Seiklus jätkub: selle loo kirjutamise ajal oli perekond äsja saabunud Lõuna-Aafrikasse.

undefined Foto: trendzified.net