Foto: boredpanda.com
Reisimine
15. aprill 2016, 09:06

TÕELISELT KASULIK: T-särk aitab reisumehe keelebarjäärist üle

40 piktogrammiga reisimehe T-särk aitab sul suhelda ükskõik millises riigis ka siis, kui sa ei valda sealset keelt, kirjutab boredpanda.com.  

"Oleks mul olnud selline särk, kui olin Afganistanis!" kahetseb loo autor Dainius. "2009. aastal olime ühel väiksel vaatluspostil kuskil Kandaharis ja seda nädal või kaks korraga nii, et süüa polnud midagi peale sõjaväeratsioonide. Pärast mitmeid päevi kestnud põhjalikku joonistamist suutsin lõpuks kohalikule Afganistani armee sõdurile selgeks teha, et meid huvitaks päris toit."

undefined Foto: boredpanda.com

"Meie ülejäänud sealviibimise ajal ja vaid paari dollari eest nädalas saime kaks korda päevas sooja toitu. Aga kui mul olnuks see IconSpeak'i särk, siis oleks jäänud ära need eelnevad nädalad külmade kuivtoiduratsioonide söömist."

IconSpeak on kasulik T-särk, millele on trükitud 40 universaalset piktogrammi. Ideaalne nendeks puhkudeks, kui sa ei räägi kohalikku keelt ja oled unustanud, kuidas käte abil teatada "Arvan, et mul on probleem karburaatoriga". Särgi mõtlesid välja kolm šveitslasest kirjameest mitmete napsude järel pärast seda, kui neil oli kuskil Vietnamis olnud paras seiklus rikkiläinud mootorrattaga. Selline on osa nende loost:

"Oleme palju kordi olnud hädas keelebarjääriga, millest oleme üle saanud vaid joonistades märke, sümboleid ja piktogramme paberile, kaardile või isegi maapinnale," räägivad George, Steven ja Florian. "Mõtlesime, et oleks tore, kui oluline piktogrammide komplekt oleks sinuga püsivalt kaasas, nii et saaksid vajalikule osutada millal iganes tarvis – ja inimesed saaksid aru. Võtsime sülearvuti välja ja asusime koostama nimekirja rohkem või vähem vajalikest piktogrammidest, mis poleks olnud abiks mitte ainult meile, vaid kõigile, kes on reisil."

undefined Foto: boredpanda.com