Foto: Teet Malsroos
Tehnika
7. aprill 2016, 11:33

Tee oma nutitelefonile kevadpuhastus!

Kevade saabumine on hea põhjus vabaneda kolast, mis on tekkinud su autosse, koju ja töökohale möödunud aasta jooksul. Aga on aasta 2016 ja digiruumile, kus sa veedad hulga oma ajast, kuluks samamoodi ära kerge kevadpuhastus, märgib Mentalfloss.com

Äpiarendusfirma Appetizer Mobile asutaja ja tegevjuht Jordan Edelson soovitab kõigil sel kevadel natukeseks ajaks maha istuda ja korrastada veidi oma mobiiliseadmeid. "Telefonidest on saanud meie igapäevase elu laiendus ja need on digitaalse jalajäljena meie otsene kujutus," ütles Edelson. "Aastaajad muutuvad, elus toimuvad muutused ja ma soovitaksin eemaldada korralageduse ning alustada värskelt."

Alusta sellest, et lõpuks ometi puhastad oma fotokaamera mälu. Kanna pildid üle pilve või oma arvutisse ja tee albumid telefonis enne puhkustehooaja algust tühjaks. Nii oled valmis sukelduma suvesse puhta digitaalse lehena, mis ootamas täitmist uute mälestuste jäädvustustega. 

Vähenda oma sotsiaalmeedia äppe. Jättes alles vaid äpid, mida kasutad regulaarselt, muutub su telefon puhtamaks ja mäluruumi osas funktsionaalsemaks. Ja kui kustutad äppe, mida sa ei kasuta, siis ära unusta neid lahti linkida sotsiaalmeedia kontodest, millele nood on juurdepääsu nõudnud. Kui lubad äpil pääseda Twitterisse ja Facebooki ja siis unustad selle, on hea viis langeda häkkimise ohvriks.

Kui oled järgi jätnud vaid olulisemad rakendused, siis otsi üles oma nutitelefoni kaustasüsteem ja korralda erinevad asjad erinevatesse kategooriatesse. Erinevalt su kodust on kaustadega nii, et pärast seda, kui oled korraldanud need endale meelepäraselt, võid olla kindel, et mõnd aega see kord püsib. Kui tunned sealjuures tõsist inspiratsiooni, siis võid näiteks reastada oma rakendused värvi, kasutussageduse või tähestiku järgi. 

See võib tunduda soovmõtlemisena, aga Daily Mail teatas hiljuti lihtsast häkkimisviisist, mis trikitab su iPhone'i ise endale kevadpuhastust tegema ja seda ilma sisu kustutamata. Vali iTunes'ist laenutamiseks film, mille fail on suurem, kui sul telefonis mälumahtu on. Seejärel hakkab su telefon filmi jaoks ruumi tegema, kustutades mittevajalikke küpsiseid ja andmeid. Lõpuks on sul rohkem ruumi kui enne – kuigi sa siiski ei saa seda filmi endale alla laadida.

Oleks vaid selline lihtne trikk olemas ka kapi koristamiseks...