Reisimine

Raske valik: kas reisida bussi või lennukiga? (10)

LISA KOMMENTAAR

Jan31. märts 2016, 11:54
Mis siin ikka rasket?
Euroopa piires võib ju vabalt auto või bussiga liigelda, näeb väljas toimuvat ka.
Samas saab juba päris soodsalt ka lennukiga (natuke tiirutades) kohale ja siis võtta rendiauto.
Kui sõitude alla kulub juba pool reisist, siis on asi juba mõttetu rassimine.
Aasiasse ka kaugemale minnes loomulikult lennuk.
Kolmas variant26. märts 2016, 20:33
Kui juba Euroopas ja mujalgi käidud, ei tasu Eestist kuhugi kaugemale reisida, seda eriti viimasel rahutul ajal. Seega parim koht külmemal ajal on kodus kamina ees ning aeg-ajalt ka hää kuum saun. Kuid jah, kel kodu asemel linnakorter, see peab vahel kuhugi pääsema.
ATaam29. märts 2016, 21:21
Mõlema käega poolt. Olengi praegu pikemal äraolekul, arvan, et kui ikka terve nahaga koju jõuan, lõpetan kolamise ära. Isegi hästi meeldivad ja rahulikud paigad on viimasel ajal muutunud närvilisteks, on vaid aja küsimus, millal võib midagi juhtuda. Edaspidi püsin kodus….
Suurim26. märts 2016, 17:26
viga, mida meie reisikorraldajad teevad, ongi neil euroteedel kihutamine. Et saaks kiiremini kaugemale, see on rahas võit. Samas istutakse tunde troppides ja närv on must. Näiteks Poolastki sõidetakse läbi ikka läbi Warszawa, mitte kaarega ümber. Ei tea, miks. Kas bussijuht ei oska oma GPS-i häälestada või on viga muus. Isegi kehvadest teedest hoitakse kinni, kuigi väike ring lubaks sõita palju rahulikumal ja kiiremal teel.
Saan aru, et edasi ja tagasi sõidetakse sama teed just öömajade pärast, nii saab odavamalt. Kuid see pole üldse huvitav, eriti kui oled neid teid juba 5 korda või rohkemgi sõitnud. Kõige meeldivamad on olnud reisid matkabussiga, siis saab teha ringreisi ja vahel ka huvitavuse eesmärgil väikseid sissehüppeid teha. Reisijuht arvutab ringi bensiinikulu välja ja matkajad hääletavad, kas on nõus lisa maksma. Seni on olnud.
Tõsi on ka see, et kõrged reisibussid igalt poolt läbi ei pääsegi. Näiteks Žabljakist alla Piva kanjonisse on teel madalad vanad tunnelid, väikebussiga saab aga vabalt läbi. Ja elamus siiani meeles.
Bussi eelis lennuki ees ongi võimaluses rohkem näha. Olen võrrelnud oma reise tuttavate lennureisidega. Vuhh kohale, siis istutakse kohvikutes ja peesitakse rannal ja ongi kogu reis. Mul aga kogu Euroopa nähtud ka lihtinimese silme läbi. Sõitke bussiga!
A.H.27. märts 2016, 16:40
Kui mina veel umbes tosinkond aastat tagasi põhitöö kõrvalt bussijuhti mängisin, siis läbi Poola me reeglina sõitsime üldse ainult siis kui asja oli Lõuna-Euroopasse. Kui aga suund oli Läände, siis üritati koostata see marsruut läbi Rootsi-Taani, või laevaga Rootsist otse Saksamaale. Siis lahenes juba kahe öömaja probleem, ei pidanud kärutama läbi igava kuumaastiku ja ei olnud ohtu, et tänu kõiksugu piiridele eriti Poolas, graafikust maha jääme ja peab pärast kettad lõhki ajama.
---28. märts 2016, 09:45
aga ma ei taha seda kõike läbi bussiakna näha
vaata28. märts 2016, 23:42
Reisinu26. märts 2016, 08:58
Euroopa piires eelistan ise alati bussi. On küll poolteist päeva igav (Tatrateni), kuid elan üle. Edasi aga sageli palju uut, sõltuvalt erinevatest teedest. Hispaaniani kulub küll 4 päeva, kuid vahepeal on samuti huvitavaid peatusi. Lennukiga olen ainult Islandil käinud.
Bussiga saab tõesti Euroopa teises otsas käia 400€-ga, lisaks umbes pool oma kulusid. Lennukiga aga alla 700€ reise ei leia. Saab küll üksi soodasat hinda jahtides samuti 200€-ga Hispaaniasse aga siis tuleb elamine otsa otsida.
On aga veel üks huvitav reisimisviis - Interrail. Ostad 2-3 nädalaks rongipileti (Stockholmist alates, meie sellesse ei kuulu) ja sõidad üle Euroopa. Näiteks Rootsi-Hispaania-Šotimaa-Türgi-Poola, sealt kohalike rongide või bussidega tagasi.
Ööbida saab odavates hostlites või F1-des, enne tuleb koht kinni panna nagu reisidki. Ka saab valida, kas kasutad ööronge või ööbid magamiskotis linna ääres. Nii saab odavalt ja mugavalt Euroopale tiiru peale teha.
minu arvamus26. märts 2016, 11:20
Olen aastaid pidanud olema giid nn euroteedel. Kõrini.
Oma lõbuks reise ei tee iialgi bussiga. Praegu saab näiteks 150 jewrorublaga edasi-tagasi Pariisi lennukiga, 600 jewrorublaga Jaapanisse, 550-ga Taisse jne. Netis tuleb veidi sobrada!
Bussile mõeldes tuleb mul silme ette Lazdijai endine piiripunkt, 1000 km Poolat... Täisjoonud vennasrahvusest nn turistid bussis jms. Ei! Ei!
Linnad26. märts 2016, 11:32
on igal pool peaaegu ühesugused, huvitab hoopis loodus ja kuidas tavalised inimesed elavad väljapool linnu. Mõttetu ainult samasuguseid linnu näha.