Domodedovo lennujaama omanik Dmitri Kamenštšik arreteeriti Moskvas 19. veebruaril 2016 seoses viie aasta taguse terrorirünnakuga lennujaamas.Foto: Reuters / Scanpix
Maailm
19. veebruar 2016, 16:52

Moskvas arreteeriti Domodedovo lennuvälja omanik (11)

Moskvas peeti täna kinni Domodedovo lennuvälja omanik Dmitri Kamenštšik, kellele esitati süüdistus seoses 2011. aastal aset leidnud terroriaktiga, teatas Interfaxile Vene Föderatsiooni uurimiskomitee ametlik esindaja Vladimir Markin.

Markini sõnul on Kamenštšikule esitatud süüdistus Venemaa FV kriminaalkoodeksi artikli alusel, mis käsitleb töö teostamist või teenustest keeldumist, mis ei vasta ohutusnõuetele, põhjustades ettevaatamatuse tõttu kahe või enama isiku surma.

Uurimise andmetel juurutasid Kamenštšik ning veel kolm lennundusametnikku lennujaama kompleksi sissepääsu kontrollis uue süsteemi, mille tagajärjel ei vastanud teenindus ohutusnõuetele.

"Selle tulemusel sisenes Magomed Jevlojev 2011. aasta jaanuaris takistamatult rahvusvahelise Domodedovo lennujaama kompleksi ning lõhkas rõivaste alla peidetud lõhkeseadeldise,“ kirjeldas Markin.

Kamenštšik, keda ähvardab süüdimõistmisel kuni 10aastane vanglakaristus, teatas, et ei välista, et teda võidakse süüdistada 2011. aastal lennujaamas toime pandud terroriakti suhtes. Samas märkis ta, et mitte ühelgi ülekuulamisel ei öelnud uurija talle, et ta võib saada süüdistatavaks.

2011. aasta 24. jaanuaril hukkus enesetapurünnakus 37 ning sai vigastada 172 inimest.