Foto: Kuvatõmmis / Flightradar24
Reisimine
7. veebruar 2016, 18:04

Uudist täiendatud!

Nordic Aviationi lennuki piloodikabiini klaas mõranes, infosulus reisijad jäeti Kiievisse öömajale (20)

Flightradari keskkonnas tekkis täna enne kella kolme päeval Tallinnast Kiievisse lennanud Nordic Aviation/Adria Airwaysi lennuki sümboli juurde üldise hädaolukorra märge koodiga "squawk 7700", mis harilikult tähendab suuremat riket või hädamaandumist.

Kuna plaanipärane sihtkoht oli ühtlasi ka kõige lähem, siis maandus lennuk peagi Kiievis. 

"Tänase Nordic Aviation/Adria Airways Tallinna-Kiievi lennu lõpus tekkis meie CRJ700 lennuki piloodikabiini parempoolse tuuleklaasi sisemisse kihti mõra," rääkis Delfile Nordic Aviation Groupi pressiesindaja Liis Veersalu.

"Maandumine toimus probleemideta ja turvaliselt," kinnitas ta. "Tulenevalt probleemist oleme sunnitud aga tühistama Kiiev-Tallinn lennu JP7312, sest mõraga klaasis kindlasti lennata ei saa," sõnas Veersalu ja lisas, et reisijatele leitakse Tallinnasse jõudmiseks alternatiivsed lennuvõimalused.

Refereeritud artiklit tervikuna loe Delfist.

CRJ700 lennukiga täna Tallinnasse lendama pidanud reisija sõnul korraldati inimesed pärast väikest segadust hotellidesse. "Kuigi praeguseni pole päris selge, et mis kell ja kuhu tuleb homme tulla," ütles ta kella 18 ajal Õhtulehele. "Oletame, et samaks ajaks nagu tänane lend." 

"Nordic Aviation Grupi poolne kommunikatsioon vōiks olla kordi parem ja korraldus samuti - näiteks, miks ei rendita asenduslennukit, ei lennata kohe varahommikul vōi tööde lōppedes, sest inimestel on tööpäevad," nurises reisija. Ta lisas, et inimesi informeeriti Tallinnasse väljalennu viibimisest umbes tund aega enne plaanipärast väljumist. Pärast ootamist selgus, et lendu samal päeval ei toimugi.

Nordic Aviation Groupi infotelefonilt öeldi, et täna õhtul ei ole võimalik reisijaid Kiievist Tallinnasse saata ning praegu tegeleb lennufirma aktiivselt reisijatele majutuse ja lennuvõimaluste leidmisega. Samuti kinnitati lennufirmast, et reisijatega võetakse ühendust ja informeeritakse neid lennuvõimalusest.