Turistiklassile on lisandumas viimane klassFoto: Vida Press
Reisimine
9. jaanuar 2016, 06:00

Turistiklassile on lisandumas viimane klass

Püüdes odavlennufirmadega rinda pista, tahavad suured lennufirmad oma turistiklassi konkurentsivõimelisemaks teha, kirjutab elliott.org. See tähendab väiksemaid istmeid ja harvemat teenindust. American Airlines teatas hiljuti, et pakub alates uuest aastast üliodavaid pileteid, mis pakuvad vähem mugavusi.

Delta Air Linesil on midagi sarnast juba olemas – nn basic-turistiklassi piletid, mis ei võimalda sõiduaja muutmist, piletite tagasimüümist, kõrgemasse klassi upgrade’imist ega koha broneerimist.

"Ehkki lennukompaniid pole neljandat teenindusklassi ametlikult välja kuulutanud, on nad seda teinud mitteametlikult, surudes istmed rohkem kokku ja nimetades seda viisakalt tihendamiseks."

Et viimasesse klassi mitte sattuda, ära osta kõige odavamat piletit. Suure hinnavõidu taga varitseb tavaliselt kahanenud istumiskoht või varjatud lisatasud. Lisaks tunne oma õigusi.

Kuigi sul pole ka õigust mugavale istmele või sõbralikule teenindusele, on sul õigus saada kompensatsiooni, kui midagi läheb nihu.