Võluval Lottemaal tegutsevad ka jõulude ajal Lotte filmidest tuntud tegelased.Foto: Lottemaa
Eesti uudised
17. detsember 2015, 17:17

Lottemaa staadion on ka jõuluajal popp

Lottemaa on jõulude ajaks muutunud Eesti suurimaks jõulumaaks ja kuigi paljud tegemised on talvisel ajal tuppa kolitud, tahavad paljud lapsed seal ka praegu võimalikult palju aega vabas õhus veeta. 

Teemapargi omanikud lubavad, et jõuluajal saab muu kõrval staadionil koos Bruno isa Matiga suusahokit mängida. Võib muidugi tunduda, et olukord on lootusetu, kui lund pole. See pole aga sugugi nii. "Lapsed elavad fantaasiamaailmas. Nii ongi staadion ka praegu kogu aeg kasutuses. Lapsed fännavad seal sportimist isegi siis, kui lund ei ole. Pigem hakkab lastevanematel jahe, aga lapsed tahavad väljas olla küll," räägib Lottemaa esindaja Jorgen Sumin.

Mõistagi keskendutakse 7. detsembril teemapargis avatud jõulumaal peamiselt tubastele tegevustele. Maagilistes majades toimuvad meisterdamistoad. Näiteks saavad lapsed ja pered teha Lotte-teemalises võtmes jõuluehteid ning valmistada koos Lotte ja ta emaga piparkooke.

Sumina sõnul on Lottemaa talvine programm suvisega võrreldes väga erinev. Näiteks on Lotte lugude üks autoreid Janno Põldma kirjutanud täiesti uue näidendi, mida esitatakse suurel laval. Väiksemaid mononäidendeid näeb majades ja pargis.

Kuigi Lottemaa on detsembris olnud avatud ka tavakülastajatele, keskendutakse Sumina sõnul ikkagi gruppide vastuvõtule. Päevas on külas käinud keskmiselt neli-viis gruppi, sõltuvalt bussi suurusest on ühes grupis olnud 20–50 last. "Lottemaale tullakse ka talvel üle Eesti. Laupäevast ootame rohkem perekülastusi. Loodame, et ka lätlased leiavad meid talvel üles, nende jaoks tegutsevad siin ka lätikeelsed tegelaskujud," räägib Sumin.

Tema sõnul olid talvisel ajal Lottemaal töötajatega sõlmitud kokkulepped juba pool aastat tagasi. Ka programm valmis samal ajal. "Loomulikult on jõulude ajal keerulisem töötajaid leida, sest paljud tegelaskujud töötavad argipäevadel õpetajana või on üliõpilased. Seetõttu on töötajate tööpäevade planeerimine raskem," avab Sumin natuke ka Lottemaa korralduspoolt.

Lottemaad saab külastada sel laupäeval ja pühapäeval kella 12–16 ning seejärel 26.–30. detsembrini kella 12–16 ja 2.–3. jaanuarini kella 12–16.