Foto: Reuters / Scanpix
Tehnika
14. oktoober 2015, 11:21

5 teadusäppi, mis teevad Sind targemaks

Tele2 Eesti tootedirektor Katrin Aron räägib, et kui enamus mobiilirakendusi on puhtalt meelelahutuslikud, siis need viis on kohustuslikud neile, keda huvitab teadus ja maailmatarkuste kogumine.

NASA ehk USA kosmoseagentuuri äpist näed esimesena kui inimese jalg Marsile astub. Sisaldab ligi 15 000 pilti ja videot ning ülevaadet käimasolevatest kosmosemissioonidest ja uudistest. Näitab ka NASA TV otseülekannet.

SkyView tähevaatlusäpp. Oled kunagi vaadanud taevasse ja mõelnud, mis täht see nii ere on? Pööra telefon taevasse ja äpp ütleb täpselt kas tegemist on Veenuse, Marsi või hoopis Betelgeusega. Palju põnevat infot kosmose kohta.

Earthviewer meenutab natuke Google Earthi, kuid annab hoopis vinge ülevaate planeet maa geoloogilisest minevikust, olevikust ja tulevikust. Näitab nii kontinentide kui temperatuuride muutumist ning kasvõi enda all oleva maapinna asukohta miljon aastat tagasi või siis hoopis tulevikus.

Anatomy 4D ja 3D Brain äpid – kummal poolel see pimesool nüüd oligi...Inimese anatoomia visuaalselt ilusal ja detailsel kujul.

MyScript Calculator – tegelikult juba päris vana, kuid igati toimiv äpp võimaldab ka keerulisi valemeid näpuga ekraanile joonistada ja telefon lahendab need ära. Mitte ainult koolilastele, vaid ka täiskasvanutele lõbus ja vahest ka kasulik meeldetuletus.