Kuidas saada endale lennukis parem koht?Foto: Reuters / Scanpix
Reisimine
3. oktoober 2015, 08:00

Kuidas saada endale lennukis parem koht? (5)

Turistiklassis reisimine võib pikapeale tüütuks muutuda. Portaalis Quora on aga palju nippe, kuidas saada endale raha juurde maksmata pilet äri- või hoopiski esimesse klassi, vahendab independent.co.uk.

Esiteks tasub osta pilet meelega perioodiks, kui lennatakse palju – näiteks pühade ajaks. Kui selgub, et lennuk on ülemüüdud, siis suure tõenäosusega tõstetakse sind esimesse klassi.

Samuti on laupäev hea päev lendamiseks. Siis reisivad rohkem perekonnad ning üksikuid inimesi on vähem, mistõttu võib saada endale parema pileti.

Viimasel hetkel lennule registreerimine ja viisakalt riietumine on samuti kasulikud. Sageli müüvad lennufirmad rohkem turistiklassi pileteid, kui neil on kohti. Kui nii on juhtunud, ei jäägi pardapersonalil muud üle kui viimasel hetkel saabunud esimesse klassi kolida.

Abi võib olla ka ülimast viisakusest ja jutukusest. Kõigepealt ole hästi viisakas ja suhtle registreerimislaua meeskonnaga. Viska nalja ja naera koos nendega – hea tuju kulub alati ära. Lõpuks küsi jutu jätkuks, kas su lennupilet oleks võimalik parema klassi pileti vastu vahetada.