Tehnika
29. september 2015, 23:12

SAAGE TUTTAVAKS: uus Nexus 5X (3)

LG Electronics (LG) ja Google esitlesid täna oma kolmandat ühist saavutust - Nexus 5X nutitelefoni, millel on Google uusim mobiilseadete operatsioonisüsteem Android 6.0 Marshmallow ning mis pakub paremat jõudlust, häid kaameraomadusi ja täiustatud turvalisust.

Nexus 5X nutitelefonil on terav 5,2-tolline 423ppi Full HD IPS ekraan ning täiustatud In-Cell puutetehnoloogia, mis võimaldab kiiremat puutereaktsiooni, paremat ekraani nähtavust välitingimustes ning teravamaid fotosid. Telefoni Qualcomm Snapdragon 808 protsessor pakub sujuvat ja lihtsat töökindlust iga ülesande sooritamisel ning kiire Type-C USB laadija tagab vaid 10-minutilise laadimisaja jooksul aku kestvuse kuni ligi neljaks tunniks.

Nexus 5X telefoni tagumine kaamera teeb 12,3MP fotosid ning eesmine kaamera 5MP. Nii 1,55µm sensor tagumisel kaameral kui ka 1,4µm sensor ekraani kohal lasevad endasse rohkem valgust, kui teised Nexuse seadmed, tehes erksaid ja detailseid fotosid ka kehvemates valgusoludes. Nexus 5X on võimeline jäädvustama ka 4K ja aegluubis videosid, mis teeb sellest siiani kõige edasijõudnuma Nexuse multimeedia seadme.

Tänu Nexus Imprint funktsioonile on Nexus 5X turvalisem ja lihtsasti kasutatavam kui tema eelkäijad. Mugav sõrmejäljelugeja asub tagumisel korpusel, kus sõrm telefoni kasutades tavaliselt asub. Üks puudutus sensorile lülitab Nexus 5X ekraani sisse ning avab ekraaniluku, et seda saaks kohe kasutama hakata. USA kasutajad saavad Nexus Imprint funktsiooni kasutada ka Android Pay rakendusega ostude tegemisel.

Nexus 5X tuleb alates tänasest eelmüüki Google Store veebipoes USAs, Kanadas, Suurbritannias, Iirimaal, Koreas ja Jaapanis. Alates 19. oktoobrist alustatakse Google Store veebipoes telefoni müüki ligi 40 riigis ning neljandas kvartalis ka jaemüügikauplustes. Hind ja saadavus teatatakse igal turul eraldi.